Sadnjom paulovnija u centru Čačka počeo 31. Memorijal Nadežde Petrović

1
865

ČAČAK – Juče je u centru Čačka započeta realizacija 31. po redu Memorijala Nadežde Petrović. Umetnica Katarina Popović započela je sa postavljanjem jednog dela svog rada pod nazivom “Ne zaboravi da dišeš“, koji podrazumeva sađenje trinaest sadnica paulovnije na za to prethodno dogovorenoj lokaciji, a reč je parkingu kod Gradske rupe, preko puta nekadašnjeg “Videografa“.

Akcija sadnje je sprovedena u saradnji sa čačanskim “Gradskim zelenilom“.

Katarina Popović odgovorila je na temu ovogodišnjeg Memorijala pod nazivom “Gestovi, znakovi života“ angažovanim radom koji je ekološki osvešćen, a čiji će drugi deo realizacije uslediti za nekoliko meseci.

Ona je naglasila da ovakve ideje postoje jako dugo u istoriji umetnosti i podsetila na Jozefa Bojsa i njegov rad “7.000 hrastova“ i pošumljavanje nemačkog grada Kasela koje je trajalo punih sedam godina. Po njenim rečima, buduća zelena površina usred urbane okoline trebalo bi da predstavlja malu gradsku oazu i “fabriku kiseonika“ namenjenu svim građanima Čačka.

Katarina Popović radi u polju vizuelnih i izvođačkih umetnosti i grafičkog dizajna u kulturi i aktivizmu. Od 2003. godine članica je ULUS-a, sekcije za proširene medije. Izlagala je na nizu festivala i izložbi u zemlji i inostranstvu.

Izvor: Morava info

Prethodni članakZvezda u poslednjoj četvrtini slomila otpor Borca
Sledeći članakMarinović: Nismo se predavali nijednog trenutka, ali je do izražaja došao kvalitet rivala

1 KOMENTAR

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here