Sajam knjiga u Beogradu: Veliko interesovanje na štandu “Pčelice“

0
224
Foto: MNA

ČAČAK – U Beogradu se održava 64. Međunarodni sajam knjiga pod sloganom „Pismo=Glava“, a među 500 izlagačima je i čačanska izdavačka kuća “Pčelica”.

Na štandu “Pčelice” posetioci sajma mogu da pogledaju više od 300 naslova, od kojih je čak 60 novih.

Među njima prednjače romani, a izdvajaju se ‘Na putu srebra’ Goce Maletić, ‘Vladimir iz čudne priče’ Gordane Timotijević, ‘Poziv’ Nikolete Novak, kao i kratki romani ‘Šum šume’ Katarine Majić, ‘Detektivi iz zoo-vrta’ Miloša Petkovića i ‘Avanture u šumskoj školi’ Bojana Ljubenovića – izjavila je agenciji MNA urednica “Pčelice” Aleksandra Bojović.

Prema njenim rečima, “Pčelica” je okončala i nekoliko velikih projekata, koje je poslednjih godina uspešno sporvodila, a reč je o edicijama “Naklon ženama” i “Srpski klasici”.

Nismo zaboravili poeziju i ove godine smo objavili dve zbirke pesama Stevana Miloševića i Dragana Hamovića. Kao i ranijih godina nismo zapostavili školski i predškolski program, tu imamo dosta noviteta, a ovog puta akcenat smo stavili na deo programa koji se tiče beba i zapravo stilizacija čitavog štanda i reklamnog materijala je usklađena sa tom tematikom. Tako da je ovogodišnji dizajn štanda zapravo u duhu jedne sobe za decu sa velikom vrteškom na kojoj se umesto lutkica nalaze knjige. Poruka toga je da zapravo knjiga jeste igračka i deca treba da rastu uz knjigu – uz knjigu od rođenja – istakla je Bojović.

Cena pojedinačne ulaznice na sajam je 250 dinara, a kolektivne 150.

Organizatori očekuju da broj posetilaca do 27. oktobra premaši prošlogodišnji, kada je sajam posetilo 193.000 ljudi.

Izvor: MNA

Prethodni članakTužilaštvo odbija da osumnjičeni za pogibiju radnika “MB Namenska“ bude svedok optužnice
Sledeći članakŽelezničar u penal završnici poražen u komšijskom derbiju

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here