Tužilaštvo odbija da osumnjičeni za pogibiju radnika “MB Namenska“ bude svedok optužnice

0
456
Članovi porodice poginulog radnika; foto: MNA/Info LIGA

LUČANI – Osnovno tužilaštvo u Čačku, započelo je u petak postupak nagodbe sa Tomom Stojićem, rukovodiocem sektora Bezbednost i zaštita u fabrici „Milan Blagojević – Namenska“ iz Lučana, o priznanju njegove krivice za tragediju toj fabrici, u kojoj su 14. jula 2017. poginula dvojica radnika.

Osim Stojića, za tu tragediju su osumnjičeni Radoš Milovanović, generalni direktor, i Vladimir Lončarević, rukovodilac pogona dvobaznih baruta i raketnog goriva u kome se dogodila nesreća.

U Osnovnom javnom tužilaštvu u Čačku, do zaključenja ovog broja, nisu odgovorili na Danasova pitanja da li se to tužilaštvo i nagodilo sa Stojićem. Danica Milošević, Stojićeva advokatkinja je odbila da o tome govori za Danas, ali prema nezvaničnim informacijama, postupak nagodbe je počeo u petak, ali nije okončan.

To je za Danas potvrdio Vladimir Todorić, advokat porodice nastradalog Milomira Milivojevića u toj fabričkoj tragediji, koja se protivi nagodbi, iako ni on ni članovi te porodice nisu prisustvovali pregovorima, jer ih tužilaštvo nije pozvalo.

Objasnivši da, po zakonu, tužilac nije u obavezi da poziva advokata i članove porodice da prisustvuju procesu nagodbe, Todorić je dodao da je tužilaštvo odbilo njegov predlog da Tomo Stojić, bude svedok protiv ostale dvojice osumnjičenih. Prema saznanju Danasa, tokom jučerašnjeg postupka nagodbe, takvu mogućnost tužilaštvo u Čačku nije predlagalo Stojiću i njegovom advokatu.

Umesto sporazuma o priznanju krivice, predložio sam da Stojić potpiše sa sporazum o svedočenju, što nije neuobičajeno u našoj pravnoj praksi, ali čudno je to što tužilaštvo ne želi takav sporazum. Ipak, mi ćemo ga pozvati kao svedoka, bez obzira na to da li će se nagoditi sa tužilaštvom o priznanju krivice – rekao je Todorić.

Inače, porodica Milomira Milivojevića sumnja da se iza nagodbe o Stojićevom priznanju krije namera da on preuzme na sebe najveći deo krivice, da bude osuđen zatvorskom kaznom koja je manja od minimalne kazne zatvora koja je predviđena zakonom i da na taj način omogući Radošu Milovanoviću i Vladimiru Lončareviću da budu oslobođeni optužbi.

Izvor: Danas

Prethodni članakPočela gradnja crkve u Viljuši, evo kako će izgledati
Sledeći članakSajam knjiga u Beogradu: Veliko interesovanje na štandu “Pčelice“

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here