Šarčević: Roditelji ne mogu od danas do sutra da promene odluku da li im dete ide u školu ili ne

4
5301

Ministar prosvete Mladen Šarčević izjavio je danas da je 96,3 odsto roditelja osnovaca u anketi odgovorilo da želi izvođenje nastave uživo, a ne onlajn, a da će odlaganje početka škole biti moguće samo na teritoriji Kosova.

Mladen Šarčević

Obezbedili smo sa lokalnim samoupravama sredstva za higijenu, maske. Snimanje nastave je u jeku – rekao je Šarčević.

Kako je naveo, roditelj ne može od danas do sutra da promeni odluku o tome da li želi da mu dete ide u školu ili pohađa nastavu onlajn.

Imamo nedeljne izveštaje koje dajemo epidemiološkom delu Kriznog štaba – naveo je ministar.

Prema njegovim rečima, postoji procedura ako se neko dete zarazi, a poručio je roditeljima da ne šalju decu u školu ako vide da imaju temperaturu ili neku drugu tegobu.

Na pitanje da li postoji mogućnost odlaganja početka školske godine, ministar je odgovorio da je to moguće samo na KiM.

Situacija u enklavama na KiM nam nije najbolja, jer se tamo ne sprovode mere kao u centralnoj Srbiji. Verovatno ćemo da pomerimo za nedelju, dve. Vlasti iz Prištine su rešile da odlože početak školske godine, ali će naši đaci imati onlajn nastavu – rekao je Šarčević.

Autor: Tanjug

Prethodni članakĐorđilović: Pobeda za beg sa začelja tabele
Sledeći članakGornji Milanovac krajem septembra u znaku dva festivala

4 KOMENTARA

  1. S obzirom da je anketiranje roditelja bilo pre donošenja stručnog uputstva a sa kojim su se inače roditelji upoznavali sami, jer škola nije znala nijedan odgovor na postavljeno pitanje, kao i da djaci imaju po 7 časova, a u istom su rangu i srpski i matematika i jezici, kao i gradjansko , fizičko , muzičko i tehničko, te se očito nije vodilo računa da deca steknu znanke, već da se ispuni forma i fond časova.
    Nama roditeljima je rečeno da odluku možemo da promenimo kad god hoćemo, a gospodin Ministar s obzirom da nije propisao rok u kojem to može da se uradi, ne znam na koji način može da zabrani da roditelj promeni odluku. I jedna i druga odluka je na apsolutnu odgovornost roditelja.

    • Potpuno se slažem savama.Deca imaju po 6 i 7 skraćenih časova.A sve što ne budu stigli na času,moraće da odrade on line.Što se tiče modela nastave,razredni starešina nam je rekao,da propratimo kako se deca snalaze u septembru.Nakon toga,možemo promeniti odluku ako želimo.

  2. Radim 36g i 28 nov idem u penziju Velikoj Plani imam casove u ekonomskoj i dopunu u selu Donja Livadica gde sva deca nemaju kom i njima odgovara viber i mejl rad kao pre kupe dopune Da ki moze taj nacin rada bar i nama jos malo vise od 1mes do penz

  3. A zasto ne bi mogli kada se epidemioloska situacija menja iz dana u dan svakako . Smesan ministar prosvete, jos jedan filozof sa primarnim zanimanjem privatan biznis , suvlasnik vise privatnih skola .Interesantno kako to nije sukob interesa

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here