Saslušano 27 osoba uhapšenih na protestu, za 11 predložen pritvor

7
156
Foto: N1

Tokom prethodnog dana i noći saslušano je 27 osoba uhapšenih na protestu ispred Skupštine grada Beograda 24. decembra, koji su osumnjičeni za izvršenje krivičnih dela pozivanje na nasilnu promenu ustavnog uređenja i nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi i javnom skupu, od kojih je za 11 predložen pritvor, saopšteno je iz Višeg javnog tužilaštva (VJT).

VJT u Beogradu je danas navelo da su sedmorica osumnjičenih nakon saslušanja priznali krivicu i zaključili sporazum o priznanju krivičnih dela na uslovne kazne zatvora i novčane kazne, koji će biti prosleđeni na odluku o potvrđivanju Višem sudu u Beogradu.

Četvorica osumnjičenih Zoran M. (68) Srđan S. (36), Nikola V. (32) i Marko R. (38) zaključili su sporazume o priznanju krivičnog dela Nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi javnom skupu u sticaju sa krivičnim delom Pozivanje na nasilnu promenu ustavnog uređenja na uslovne kazne zatvora od šest meseci s rokom provere od dve godine i novčanu kaznu od 20.000 dinara, odnosno Marko R. na novčanu kaznu od 10.000 dinara – navodi se u saopštenju.

VJT navodi da su Relja Đ. (18), Luka Š. (23) i Vojislav O. (48) zaključili sporazume o priznanju krivičnog dela nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi i javnom skupu, na uslovne kazne zatvora od tri meseca s rokom provere od godinu dana i novčane kazne od 20.000 i 10.000 dinara.

Prema dvoje osumnjičenih tužilaštvo je ukinulo zadržavanje, Milici M. (37) i Stefanu M. (19) i oni su pušteni da se u daljem toku postupka brane sa slobode.

Nakon saslušanja ovo tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da prema 11 osumnjičenih odredi pritvor, da ne bi ponovili krivično delo u kratkom vremenskom periodu.

Pritvor je predložen za Stanoja Š. (45), Andreja R. (18), Gojka D. (36), Dimitrija R. (19), Pantu J. (54), Dimitrija P. (21), Branislava T. (26), Slavomira R. (58), Mateja A. (39), Predraga P. (44) i Sašu D. (54)

Protiv svih osumnjičenih podnete su krivične prijave zbog navedenih krivičnih dela, povodom kojih će biti sprovedene dokazne radnje u skaćenom postupku, nakon čega će tužilaštvo odlučiti da li će protiv osumnjičenih podneti optužne predloge ili će obustaviti postupke.

Kako je ranije saopšteno iz Uprave policije, nakon protesta i incidenata ispred Skupštine grada Beograda, policija je „procesuirala 38 lica“.

Izvor: Beta

Prethodni članakOvo su najprodavanije marke automobila u Srbiji, raste prodaja hibrida
Sledeći članakOvo su najprodavanije marke automobila u Srbiji, raste prodaja hibrida

7 KOMENTARA

  1. Bolje I parizer I podrigusa nego da mi huligani, siledzije, nasilnici kroje politiku. Hocu na miru da jedem parizer. Necu da strepim, da me kad prodjem kroz grad, klepi neka cigla ili kamencina. A sa ulicarima se to dogadja. Narode borimo se za mir I u miru da jedemo ono sto budemo imali.

  2. Ali kad dežurni komentatori kažu da su svi uhapšeni deca. A među 38 uhapšenih samo njih šestorica starosti između 18 do 25 godina. Sve ostalo zreli ljudi da ne kažem matori konji.

  3. Za 24 sata 4 vanredna obraćanja zbog dve cigle.
    Za priznanje RKS tablica nula obraćanja, jer to nije nacionalni interes,već je nacionalni interes ,kako pokrasti i ostati na vlasti.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here