Sastanak Todorovića i episkopa žičkog Justina: Razgovor o muzeju SPC i obnovi infrastrukture u ovčarsko-kablarskim manastirima

14
554

ČAČAK – Gradonačelnik Čačka Milun Todorović održao je u četvrtak sastanak sa vladikom Žičke eparhije Justinom.

Na sastanku je bilo govora o najznačajnijim projektima i budućim planovima gradskog rukovodstva za dalji razvoj Čačka, kao i o saradnji lokalne samouprave i Eparhije žičke na, kako je istaknuta nakon susreta, dobrobit Čačana i pravoslavnih vernika.

 • Njegovo preosveštenstvo episkop žički i gradonačelnik Čačka posebno su razgovarali o ulaganju u malu Srpsku Svetu Goru. Vladika je pohvalio trud i volju lokalne samouporave u vezi sa obnovom infrastrukture u manastirima u Ovčarsko-kablarskoj klisuri. Gradonačelnik Todorović podsetio je da lokalna samouprava, uz nesebičnu pomoć Vlade RS, konstantno ulaže u rekonstrukciju i izgradnju saobraćajnica koje vode ka manastirima, proširenja parking-prostora, kao i druge neophodne infrastrukturne radove, što je i direktno ulaganje u verski turizam – saopšteno je iz kabineta gradonačelnika Miluna Todorovića.

Kako se navodi, bilo je reči i o skorašnjem svečanom otvaranju prvog Muzeja srpske pravoslavne crkve, koji će se nalaziti u nedavno rekonstruisanom parohijskom domu Crkve Svetog Vaznesenja u Čačku, a koji će “biti centar duhovnosti na ponos Čačana i svih vernika širom naše zemlje i regiona“.

Izvor: Morava info

Prethodni članakSutra prvo izvlačenje “Uzmi račun i pobedi“, u igri više od 40 miliona računa
Sledeći članakIN MEMORIAM: Ivan Ivanji – književnik, prevodilac, novinar

14 KOMENTARA

 1. Obesmislili su sve čega su se dotakli i razvalili kompletno društvo u proteklih 12 godina. Sad kad je tesno i kada konačno postoji jasna opozicija ovoj nakaradnoj vlasti vade se i poslednji aduti sa sveštenstvom.

  • DIVČA NAPREDNJACI JASNA OPOZICIJA?RADIKALČINA MIĆO ŠMEKO JASNA OPOZOCIJA?PA HAHAHAHAHAHAHAHAAAAAA!!!!!!! STRUČNJAK, NE LUPETAJ MOLIM TE.BIĆETE NA 7-8%MAX.

  • Ali bukvalno fejk naprednjaci sa Moravice. Cupacete kosu kad vas Ivke izradi kao mlade znate vec sta 🙂 Skrinsotujemo ko podrzava Ivketa po mrezama da ne bude posle nisam znao,znao si!

  • Morava nije zagađena, konju. Da si ovih dana prošetao pored nje video bi da je bistra kao potok i da odavno čistija nije bila. Verovatno živiš u štali a Moravu si video samo na slici.

   • Nemojte tako, to Kuvekalo radi i piše komentare. Upregli ga sekularisti zajedno sa onim čupavim hipikom. Verovatno je trebalo da se slika čovek sa muftijom da bi zadovoljio njihove religijski senzitivne zapadne mozgove. Nemaju pametnija posla. Ali, avaj, 2.6. će plakati na ramenu redakcije „Kisikpressa“.

    • Morava je zagadjena, bezbroj slika ima. Nije samo Morava zagadjena, ugas je i FK Borac, ugasen FRA, bezi omladina, sela sve pustija..

  • Čoveče, kad bi ti samo znao koliko si dosadan. Ti si 100% jedan ili jedna od onih što su se pentrali gore da bacaju radnicima alat i šuturaju mašine, a sad se tobož brineš za vidikovac. Ne brini, uradiće ga Milunče i to svetski, pa ćeš tek crći od jeda.

   • A Milun ti nije dosadan? Svaki dan se pojavljuje a nikako da ode na Kablar da odvori vidikovac. Evo, ti idi i snimi dokle su stigli radovi i kako izgleda. Inače, rok je bio 2.april. A o pentranju pitaj ove iz opštine ko se na koga penje i slušaj bajke.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here