Sutra prvo izvlačenje “Uzmi račun i pobedi“, u igri više od 40 miliona računa

0
103

Prvo izvlačenje u okviru novog kruga nagradne igre „Uzmi račun i pobedi“ biće organizovano sutra kada će biti dodeljena dva stana u naselju Zemunske kapije u Beogradu, najavio je prvi potpredsednik vlade i ministar finansija Siniša Mali.

Sutra će biti dodeljena dva stana u okviru prvog izvlačenja novog kruga igre „Uzmi račun i pobedi“, rekao je ministar finansija Siniša Mali. Stanovi se nalaze u naselju Zemunske kapije.

Ministar Mali kaže da je nagradnim fondom za prvi krug obuhvaćeno 10 stanova u vrednosti od 1,9 miliona evra.

Naglašava da je za Vladu Srbije ova nagradna igra veoma važna jer na taj način direktno sarađuje sa građanima i zajedno sa njima se bori protiv sive ekonomije koja donosi štetu celom društvu.

  • Ovu nagradnu igru od prošle godine organizujemo u digitalnom formatu, što znači da učesnici ne šalju koverte sa fiskalnim računima i slipovima, već ih skeniraju putem aplikacije ΄Uzmi račun i pobedi΄ – naveo je prvi potpredsednik vlade.

Aplikaciju je izradila Poreska uprava uz podršku NALED-a, Nemačke razvojne saradnje GIZ i Inicijative Bolji način, može besplatno da se preuzme na Gugl plej, Epl i Huavej prodavnicama.

Mali podseća da građani putem aplikacije mogu da šalju račune od 8. aprila, a validni su svi računi koji su izdati u ovoj godini, bez obzira na vrednost.

  • Od tada je registrovano čak 406.322 naloga, sa kojih je poslato 41,8 miliona računa i dodeljeno više od 50 miliona jedinstvenih kodova, što je potvrda ogromnog interesovanja građana za ovu nagradnu igru. Sve to pokazuje da su građani prepoznali napore i aktivnosti Vlade Srbije u borbi protiv sive ekonomije – naveo je Siniša Mali.

Važna novina u ovoj nagradnoj igri je, dodaje Mali, da građani koji plaćaju karticom ili instant mogu da udvostruče svoje šanse za dobitak, s obzirom na to da se za svako bezgotovinsko plaćanje koje je zabeleženo na računu dobija dodatni kod koji ravnopravno učestvuje u izvlačenjima.

Deset stanova u Beogradu koji će biti dodeljeni srećnim dobitnicima nalaze se u naselju Zemunske kapije.

Stanovi su veći nego prethodnih godina, a što se tiče njihove veličine dva su jednoiposobna (po 46 kvadrata), dva dvosobna (po 54 kvadrata), pet trosobnih (71 do 76 kvadrata) i jedan četvorosoban dupleks od 102 kvadrata.

U prvom krugu nagradne igre će biti ukupno pet izvlačenja, tokom kojih će biti dodeljeno deset stanova u Beogradu.

Izvlačenja će tradicionalno biti emitovana uživo na RTS-u, subotom u 18 sati.

Izvor: RTS

Prethodni članakOvo je kompletna lista kandidata za odbornike “ProBudimo Čačak“ Pavla Jelesijevića
Sledeći članakSastanak Todorovića i episkopa žičkog Justina: Razgovor o muzeju SPC i obnovi infrastrukture u ovčarsko-kablarskim manastirima

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here