Savez za Srbiju Čačak: Deca u opasnosti zbog pohabanih “ležećih policajaca“ u Bulevaru oslobođenja

3
285
Foto: RINA

ČAČAK – Savez za Srbiju u Čačku ogllasio se povodom, kako je navedeno, gorućih saobraćajnih problema u pojedinim delovima grada.

Saopštenje prenosimo u celosti:

Jedno od najvećih saobraćajnih problema u gradu Čačku danas jeste Bulevar oslobođenja i ugrožavanje života ljudi, posebno ističemo dece, koji su svakodnevno prinuđeni da prelaze preko bulevara, nezaštićeni i ugroženi od strane bahatih vozača.

Problem Bulevara Oslobođenja je star više od 10 godina, jer posle proširenja bulevara, ovo mesto je postalo opasno zbog brze vožnje i nemogućnosti bezbednog prelaska pešaka na drugu stranu bulevara.

Još tada su meštani MZ Alvadžinica i meštani susednih mesnih zajednica tražili postavljanje semafora u Bulevaru oslobođenja i danima su blokirali bulevar ne bi li izdejstvovali rešavanje ovog problema. Dobijeni su ležeći policajci umesto semafora i to je za neko vreme umirilo stanovnike ovih mesnih zajednica.

Međutim, danas ležećih policajaca nema, pohabani su i iskidani iz ležišta, a mesecima niko od nadležnih ne reaguje i ne uviđa problem, posebno problem velikog broja dece koje mora da pređe ovaj bulevar kako bi došli do škole „Milica Pavlović“, koju pohađaju!

Postavlja se pitanje da li je potrebno da neko bude povređen ili smrtno strada, pa da neko od nadležnih se seti i da pristupi rešavanju ovog problema? Zar je moguće da grad skoro 10 godina nije našao za shodno da prikupi potrebna sredstva za trajno rešavanje ovog problema ili se ipak radi o nemaru i nezainteresovanosti za probleme građana!

Pridružujemo se apelu i vapaju za pomoć koje su stanovnici oko Bulevara oslobođenja uputili nadležnima za rešavanje ovog velikog problema. Takođe, podsećamo nadležne da su se na ovom mestu već dešavale nesreće u kojima su bila i deca teže povređena. Ovim putem apelujemo na nadležne da ne čekaju da se desi još jedna nesreća, već da u najhitnijem roku postave nove ležeće policajce.

Podsećamo i lokalnu samoupravu da bi bezbednost, zdravlje i obrazovanje građana trebalo uvek da bude na prvom mestu i uvek prioritet u odnosu na druge probleme, pa shodno tome ne prihvatamo odgovor: „Nema novca!“, kada su u pitanju naši životi.

Informativna služba Saveza za Srbiju Čačak

Prethodni članakTurnir u malom fudbalu na Ljubić keju, nagradni fond 130.000 dinara
Sledeći članakAerodrom “Morava“ definitivno se otvara na Vidovdan, iz Lađevaca će se leteti u…

3 KOMENTARA

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here