Aerodrom “Morava“ definitivno se otvara na Vidovdan, iz Lađevaca će se leteti u…

2
1760

ČAČAK – Aerodrom “Morava“ biće otvoren za civilni vazdušni saobraćaj na Vidovdan ponovila je danas ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, dodajući da se razgovara sa kompanijama koje žele da lete iz Lađevaca.

Aerodrom “Morava“ će od Vidovdana funkcionisati kao civilno-vojni i na to sam veoma ponosna, jer zbog svoje pozicije ovaj aerodrom može da bude značajan za kargo saobraćaj u ovom delu Evrope. Neposredno u blizini aerodroma prolaziće i Moravski koridor, koji počinjemo da gradimo ove godine, i kad se tome doda i železnica, u logističkom smislu ne postoji bolja stvar u ovom delu Srbije – rekla je Mihajlović odgovarajući na pitanja novinara prilikom obilaska radova na Koridoru 11.

Ona je dodala da se upravo zbog perspektive razvoja kargo saobraćaja planira proširenje piste, kao i da je jako važno da, pored Beograda i Niša, i ovaj deo Srbije ima svoj aerodrom.

Aerodrom će raditi u skladu s tim kako budu leteli avioni. U ovom trenutku nema još redovnih letova, ali se razgovara s kompanijama koje žele da lete s “Morave“, i u putničkom i u kargo saobraćaju – zaključila je Mihajlović.

Kako se nezvanično može čuti, iz Lađevaca će moći da se leti u Frankfurt, Istanbul i Moskvu, a u toku su pregovori sa “lou kost“ kompanijama koje će potencijalnim putnicima ponuditi svoje avio linije.

Izvor: MNA, Morava info

Prethodni članakSavez za Srbiju Čačak: Deca u opasnosti zbog pohabanih “ležećih policajaca“ u Bulevaru oslobođenja
Sledeći članakVladan Milić: U centru grada gradiće se sala za borilačke veštine

2 KOMENTARA

  1. Ne lipsi magarce do zelene trave

    Prvo su rekli da su produzili i prosirili pistu, a sad da je to tek u planu…

    Sve u buducem vremenu…mhm, vazi

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here