SDPS Čačak: Najoštrije osuđujemo pretnje upućene predsedniku i gradonačelniku

3
242

ČAČAK – Gradski odbor SDPS Čačak, povodom, kako navode, pretnji upućenih predsedniku Srbije i gradonačelniku Čačka, oglasio se saopštenjem za javnost.

Prenosimo ga u celosti:

U ime demokratije, mira i civilizovanog društva, najoštrije osuđujemo nedavne pretnje upućene Predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i gradonačelniku Čačka Milunu Todoroviću, kao i vandalizam nad prostorijama Srpske Napredne Stranke u Čačku.

Nasilje i pretnje bilo kom pojedincu ili političkoj stranci su apsolutno neprihvatljivi i suprotni temeljnim principima slobode i demokrtije. Svako ima pravo na svoje političko mišljenje i aktivnosti, ali nijedna namera ili frustracija ne može opravdati nasilje ili pretnje.

Pozivamo sve nadležne institucije da brzo i efikasno deluju u identifikaciji i kažnjavanju počinilaca ovih nedela, kako bi se osiguralo da se ovakvi incidenti ne ponove. Takođe, apelujemo na sve političke aktere da se uzdrže od retorike koja podstiče mržnju i nasilje, te da se umesto toga fokusiraju na konstruktivan dijalog i rešaavnje problema u interesu građana.

Napadi na pojedince i institucije su napadi na demokratiju i civilizovano društvo koje teži napretku i prosperitetu za sve svoje članove. Zajedno moramo raditi na stvaranju atmosfere u kojoj se poštuju različita politička mišljenja i u kojoj se konflikti rešavaju na miran i demokratski način.

Ovim putem izražavamo punu podršku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, gradonačelniku Čačka Milunu Todoroviću kao i svim članovima Srpske Napredne Stranke, te ih ohrabrujemo da ostanu posvećeni svojim političkim aktivnostima i borbi za prosperitet našeg društva.

Nasilje nema mesta u našem društvu. Solidarno stojimo zajedno u osudi svih oblika nasilja i pretnji.

Gradski odbor SDP Srbije Čačak

Prethodni članakPreventivni zdravstveni pregledi bez zakazivanja u Domu zdravlja i čačanskoj bolnici
Sledeći članakSvi za Čačak: Sa znanjem možete da radite i na livadi i parkingu, u ordinaciji i kafani

3 KOMENTARA

  1. Koji su sad pa ovi? Neće valjda sada i Dačić, Zavetnica,Vulin, Palma, Krkobabić, Stamatovic, Šešelj,…Mada, i Boško je pio vino i branio Srbiju.

  2. Moj glas ide drugu Kaplanu, nekada ljutom demokrati pa Čedinom eldepeovcu koji je godinama maštao kako da svoju debelu pozadinu uglavi na budžetske jasle, pa je najzad uspeo zahvaljujući Ljajićevoj članskoj karti da se uhlebi u Zavodu za zapošljavanje gde je postao još jedan od primalaca plate, odnosno ekspert za palamuđenje. Kaplane ti si car da te nije mnogi nikada ne bi imali priliku da ukapiraju šta je to ljuga.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here