Selaković: Roditelji i đaci zatečeni zbog izmeštanja nastave iz OŠ “Ratko Mitrović“

13
1074

ČAČAK – Potpredsednik Gradskog odbora Narodne stranke Duško Selaković ocenio je kao neopustivo to što je roditeljima đaka OŠ “Ratko Mitrović“ samo nekoliko dana pred početak školske godine rečeno da će njihova deca pohađati nastavu u drugoj školi, i to samo u popodnevnoj smeni.

Nove okolnosti za učenike OŠ “Ratka Mitrovića“ nastale su kao posledica potpune rekonstrukcije školske zgrade, koja će biti obavljena novcem Republičke direkcije za javna ulaganja. Ugovor o sanaciji potpisan je pre godinu dana, a inicijalno je najavljivano da bi đaci u renovirane učionice mogli da uđu već početkom školske 2019/2020. godine.

Sada smo došli do toga da nekoliko dana pre početka školske godine stotine i stotine roditelja saznaju da će učenici isključivo ići u popodnevnu smenu u Prehrambeno-ugostiteljskoj školi, a da početak celodnevne nastave i prevoz učenika iz udaljenih mesta u potpunosti zavise od autobusa “Autoprevoza“, naravno pod uslovom da nema mitinga SNS u drugim gradovima i razvoženja njihovih pristalica – ocenio je Selaković.

Prema njegovim rečima, imalo je dovoljno vremena da se ovaj “preozbiljan posao“ bolje osmisli i organizuje.

Lokalna samouprava morala je da učini sve da ubedi tehnokrate iz Kancelarije za javna ulaganja da se tender raspiše na vreme i da radovi otpočnu barem dva meseca ranije. Jer nije isto da su radovi počeli krajem juna ili krajem avgusta, za dva meseca mnogo toga može da se uradi – naveo je lokalni funkcioner NS.

On je postavio pitanje da li je milion evra morao da bude usmeren u rekonstrukciju samo jedne škole, a da druge budu uskraćene, kao i da li je sanacija mogla da se obavi fazno.

Šta ako se desi da i ovde dođe do probijanja rokova kao što se desilo sa rekonstrukcijom skupštinske sale, gde je rok probijen sa dva na osam meseci – upitao je Selaković.

On je izrazio nadu da direktor OŠ “Ratko Mitrović“ Đuro Ceranić i pomoćnik gradonačelnika Vladan Milić više neće svoje izveštaje o radu podnositi u stranačkim prostorijama, jer, kako je naglasio, škole i vrtići nisu nikakvi projekti Srpske napredne stranke.

Izvor: Morava info

Prethodni članakČetiri poslodavca iz Čačka traže 11 radnika
Sledeći članakGradnja Moravskog koridora počinje u septembru, u Čačku logistički centar

13 KOMENTARA

  1. Selakovicu, odakle ti snage ne znam, 20 godina se boriš protiv nepravde, sve si uradio u životu ali vrela krv ne da mira, ako si ubedjen da je ovo pravi put imas moju podrsku

  2. Veliko, veliko poštovanje kolegi iz „Milice Pavlović“ za solidarnost i svaku reč na svom mestu. Pozdrav iz kolektiva škole „Ratko Mitrović“

  3. Joj Duleeee, pratila sam te i pre kad si razvaljivao Novosrbijance, kakva šteta što te nema u skupštini da ovima sve u lice kažeš…ali može i ovako

  4. Djeca ne moraju ni da idu u skolu. Tako im rastu sanse da svi postanu ministri. Samo treba negde sa 40 godinica da prikupe nekakvu diplomicu ili da ukradu doktorski rad. Pa kad se zakekece mladi ministri! Pih, ljepota!

  5. Direktor je znao da će kasniti početak radova na renoviranju škole i planski su ćutali i on i čelnici grada, jer bi 90% roditelja ispisali decu iz Ratka, a i sada nije kasno!

  6. Dule dezurni „dusebriznik“. Brine za drvece, ribe u Moravi,,za decu…….ima ga svuda. Obican partijski d…uvlakac koji gleda samo sebe.

  7. Trebalo je da prodje godina i godina da bi se konacno pojavio neko u politici ko ce braniti dostojanstvo i cast prosvetnih radnika i ucenika. Uz tebe smo razredni

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here