Seniorska ekipa Borca i mlađi kadet Stefan Vučićević pobednici trke za Kup Srbije u Čačku

0
164

ČAČAK – Na Kupu Srbije u biciklizmu koji je održan u Čačku, seniorska ekipa Borca i mlađi kadet Stefan Vučićević osvojili su prva mesta, dok su juniori Dejan Cogoljević i Boško Veličić osvojili drugu i treću poziciju.

Druga trka u ovogodišnjem ciklusu za Kup Srbije u drumskom biciklizmu, u organizaciji Biciklističkog kluba Borac i Biciklističkog saveza Srbije, održana je u subotu u Čačku. Trka je održana po prvi put na novoj kružnoj stazi u Ježevici i Banjici. Dužina kruga bila je 7,6 kilometara, sa usponom od 3 kilometra u svakom krugu i ciljem takodje na usponu od 500 metara.

Ovakva konfiguracija staze uzrokovala je da su viđene veoma zanimljive trke, a samo najspremniji uspeli su da je završe. Na startu su se pojavili takmičari iz svih klubova iz Srbije, kao i gosti iz Makedonije i Mađarske, čak i jedan takmičar iz Portugalije.

Seniori i juniori vozili su zajedno 12 krugova u ukupnoj dužini od 91,2 kilometra. Trku je ubedljivo pobedio Veljko Stojnić iz italijanske profesinalne ekipe Koratek, ispred Dušana Kalabe iz Inviktabajka Novi Sad i takmičara iz Mađarske Ištvana Kiraljija. Marko Danilović bio je šesti, Ognjen Ilić osmi i Aleksa Radmilac petnaesti. Njihovi plasmani bili su dovoljni da Borac ekipno osvoji prvo mesto.

Juniori Dejan Cogoljević i Boško Veličić vodili su veliku bitku za pobedu, ali ovaj put bolji od njih je bio biciklista iz Subotice Mark Perčić, koji uspeo da odoli upornom Cogoljeviću. Zanimljivo da nijedna ekipa nije imala svoja tri takmičara koji su završili trku, tako da nije bilo ekipnog plasmana.

Kadeti su vozili sedam krugova u ukupnoj dužini od 53,2 kilometra. Pobedio je takmičar iz ekipe Sputnjik Valjevo Bogdan Angelovski, a najbolji Borčev takmičar bio je Vukašin Jovančević na šestom mestu, dok je Filip Ćeriman osvojio jedanaesto mesto.

Mlađi kadeti vozili su tri kruga u dužini od 22,8 kilometara. Stefan Vučićević odvezao je perfektno svoju trku i veoma ubedljivo osvojio prvo mesto.

Po prvi put na startu su se našli i polaznici Borčeve škole biciklizma, kojima je ovo bilo vatreno krštenje.

Izvor: Morava info

Prethodni članakBeživotno telo devojke ispred solitera na uglu Nemanjine i Svetog Save
Sledeći članakKK Mladost domaćin polufinalnog turnira prvenstva Srbije za pionire

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here