Senzorski merači vazduha na 11 lokacija u gradu, rezultati dostupni putem aplikacije

2
833
Foto: Fejsbuk stranica Fotografije Čačka/Danijela Jovanović

ČAČAK – Kvalitet vazduha u Čačku od sada se prati putem senzorskih čvorišta postavljenih na 11 lokacija na teritoriji grada, a građani u svakom trenutku mogu biti dobiti informacije o kvalitetu vazduha putem aplikacije Vazduh.net.

Senzorski merači postavljeni su na Mašinsko-saobraćajnoj i Prehrambeno-ugostiteljskoj školi, Fakultetu tehničkih nauka, vrtićima “Masski cvet“ i “Boško Buha“, osnovnim školama “Dr Dragiša Mišović“ i “Tanasko Rajić“, “Gradskom zelenilu“, Medicini rada, Zelenoj pijaci i kod gradskog parka.

Pomoćnica gradonačelnika Čačka Mirjana Đoković navodi da će na ovaj način pokriveno 90 odsto urbanog dela grada.

U protklom periodu bilo je opravdanih zameeki sugrađana na netransparentno praćenje kvaliteta vazduha. Sada pomoću aplikacije Vazduh.net mogu videti kakav je kvalitet vazduha na 11 lokacija u gradu – istakla je ona.

Sve informacije o rezultatima merenja kvaliteta vazduha (suspendovane čestice PM 10 i PM 2,5) građani Čačka moći će da dobijaju na svakih 20 minuta.

Zavoda za javno zdravlje i dalje radi merenja na dve lokacije – kod preduzeća “Putevi“ na obolaznici oko Čačka i kod Ustanove “Kosta Novaković“ u samom centru grada.

Izvor: Morava info

Prethodni članakAgonija kamiondžije iz Čačka: Platio sam život 200 evra, bili smo bez hrane i vode
Sledeći članakŠipetić: JKP za grejanje nenormalnim cenama ojadilo mnoge porodice u Čačku

2 KOMENTARA

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here