Sindikati: Ministar Ružić će predložiti Vladi da prosvetni radnici dobiju po 20.000 dinara pomoći

4
573

Predsednica Ujedinjenih granskih sindikata Nezavisnost Čedanka Andrić izjavila je danas da je ministar prosvete Srbije Branko Ružić prihvatio da vladi prenese zahtev dva reprezentativna sindikata o isplati pomoći od 20.000 dinara prosvetnim radnicima.

Andrić je posle sednice Socijalno-ekonomskog saveta (SES) rekla da je zahtev za isplatu pomoći deo šire inicijative dva reprezentativna sindikata prosvete, Nezavisnosti i Samostalnog sindikata, a koji se odnose na poboljšanje uslova rada prosvetnih radnika.

Ministar Ružić je na današnjoj sednici SES rekao da će predložiti da Vlada usvoji zahtev o isplati 20.000 dinara pomoći prosvetnim radnicima u skladu sa mogućnostima koje postoje. Nadamo se da će Vlada prihvatiti taj mali vid satisfakcije, s obzirom na uslove rada tokom pandemije, s kojima su bili suočeni prosvetni radnici – rekla je Andrić na konferenciji za medije posle sednice SES.

Najavila je da će ta dva sindikata ponovo aktuelizovati i pitanje visine zarada u prosveti, uz konstataciju da je za taj sektor rešenje u uvođenju platnih razreda.

Izvor: FoNet

Prethodni članakZavetnici Čačak: Pajović da promeni oštećenu zastavu ispred Doma zdravlja ili sledi krivična prijava!
Sledeći članakČačanin izgubio borbu sa koronom, raste broj pacijenata na kovid odeljenju

4 KOMENTARA

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here