Šipetić o prodaji parcela: Vlast se ponaša kao kockar koji sve rasprodaje da bi vratio dugove

10
830

ČAČAK – Potpredsednik Gradske organizacije Dveri u Čačku, arhitekta Đorđe Šipetić, oglasio se pisanim saopštenjem povodom odluke grada da rasproda pet parcela u javnom vlasništvu.

Saopštenje prenosimo u celosti:

Najavljena rasprodaja gradske imovine nije ništa novo, a Dveri su ranije, više puta, već upozoravali na ovaj negativni trend. Primera radi, gradska vlast je ranije prodala čak i plato ispred autobuske stanice. Kao i još dosta toga ali je ostalo nezapaženo kada su Dveri ukazivalu na tu vrstu „raskućivanja“. Verovatno zato nikada nije urađen popis imovine grada – da bi moglo neopaženo da se rasprodaje čačanska imovina. Tajkunizacija Čačka je već poodmakla i pomahnitala i nema izgleda da će se zaustaviti u skorije vreme.

Verujem da je primarni razlog prikrivanje katastrofalnog stanja u budžetu grada, kao i tmurnog perioda koji nam sleduje. Slično patološkom kockaru koji rasprodaje sve iz kuće da bi vratio dugove i održavao privid normalnog stanja.

Da problem bude još gori, ovo je uvod u još goru urbanističku sliku grada, koja je već sada dostigla nenormalne razmere. Svi uspešni gradovi na svetu, gradovi koji važe za najpoželjnije za život (bez obzira na životni standard) su većinski vlasnici površina svoga grada i nastoje da te površine uvećaju, jer je to osnov za uspešno i kvalitetno urbanističko uređenje grada. Svedoci smo da ova vlast radi sve suprotno od kvalitetnih i uspešnih evropskih iskustava.

Pretpostavljam da su svesni da ulaze u period u kome se vidi kraj njihovoj vlasti, te, stoga, pokušavaju da obezbede dodatna sredstva za kupovinu glasova i kupovinu ljubavi birača, bez obzira na katastrofalne posledice ovakvih poteza.

Đorđe Šipetić, Dveri

Prethodni članakTodorović: Čačku ne treba mrtav kapital, najviše kritikuju bivši funkcioneri i “jurišnici“ SNS
Sledeći članakUlaznice za utakmicu Borac – Cibona od danas u prodaji

10 KOMENTARA

  1. Kao prvo, pijaca u LJubiću ne služi ničemu, ili malo nečemu, jer ni našta i ne liči. Drugo, nije nam ovo đedovina pa da je ne prodajemo. Razumeli smo se. Valjda.

  2. Ako je ovo stvarno opozicija Milunu onda će sns vladati doživotno, na sledećim izborima neće imati ni cenzus od 3% potpisujem. Neverovatno je da niko pametan i pismen nema da se kandiduje ovo je samo jedna od milion tema koji pokazuje kriminal naprednjaka ali džaba, tuga.

    • A ko bi po vama bio taj pismen, normalan koji bi mogao da stane na crtu SNS-u i Milunu? Ja ne vidimi apsolutno ni jednog takvog u Čačku ko bi mogao da prebaci 7-8%. Bio bih izrazito zadovoljan da me demantujete.

  3. I dalje vlada seljačka logika da je sramota prodati svoju zemlju iako ničemu ne služi. Ovo je jedan od retkih dobrih poteza gradske vlasti. Grad će ni od čega zaraditi verovatno milion i po evra. Malo li je.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here