“Škoda“ predstavila novi model “škoda oktavija skaut“ (FOTO)

0
1967

ČAČAK – Zahvaljujući terenskim karakteristikama, nova generacija ŠKODA OCTAVIA nastavlja priču o uspehu SCOUT modela. Višenamenski stil života sa atraktivnim izgledom i 15 milimetara većim klirensom.

Nova generacija ŠKODA OCTAVIA uključuje i novi model OCTAVIA SCOUT. Priča o uspehu ove combi varijante – koja sadrži hrapave detalje, terenske karakteristike, povećani klirens i pogon na sva četiri točka . Ova verzija počela je sa proizvodnjom 2007. godine, a model je spreman da napiše sledeće poglavlje, sada kada će ŠKODA predstaviti ovaj bestseler u svojoj četvrtoj generaciji . Pored emotivnog dizajna, multifunkcionalni stil života nudi još više prostora od prethodnih modela, a sada je dostupan i sa pogonom na prednje točkove kao opcija.

OCTAVIA za svaku priliku koja se može pohvaliti sa dovoljno prostora bilo da se radi o porodičnom odmoru, velikoj nedeljnoj kupovini ili izletu sa biciklom . Novi ŠKODA OCTAVIA SCOUT model, dostupan je isključivo kao combi varijanta, i savršeno vozilo za mnoge prilike. Sadrži paket Rough-Road kao standardnu opremu, uključujući zaštitu donjeg dela šasije i 15 mm veći klirens . OCTAVIA SCOUT je takođe idealan za vožnju izvan puteva i popularan je izbor za vuču kamp-prikolice, konjske kutije ili prikolice za čamce. Kada je opremljen motorom 2.0 TDI koji ima 147 KW (200 KS), on može čak i da povuče prikolicu do 2.000 kg. OCTAVIA, SCOUT ima dimenzije od 4.703 mm i 1.829 mm sada 16 mm duži, odnosno 15 mm širi – nudi još veću količinu prostora od prethodnika. Najveći kapacitet prtljažnika u ovom segmentu do danas povećan je za dodatnih 30 l na 640 l. SCOUT se može naručiti sa inovativnim potpuno matričnim farovima, koji omogućavaju vozačima da uključe dugo svetlo u svakom trenutku.

Praktični TDI i TSI motori i prvi put pogon na prednje točkove

Nova, EVO generacija 2.0 TDI sa snagom od 147 KW (200 KS) i 400 Nm obrtnog momenta slavi svoju premijeru modela OCTAVIA SCOUT – ovo je najsnažniji dizel u istoriji modela do danas. Šta više, pored pogona na sva četiri točka, ŠKODA sada nudi i izbor sa pogonom na prednje točkove. Kupci se sada mogu odlučiti za motore od 2.0 TDI snage 85 KW (115 KS), 1.5 TSI sa snagom od 110 KW (150 KS) – oba su opremljena ručnim 6-stepenim menjačem – ili E-TEC verzijom od 1.5 TSI koji sadrži 7-mo stepeni DSG menjač i blagu hibridnu tehnologiju. Takođe, tu je i izbor jednog od dva motora za nadogradnju – 2.0 TSI koji ima snagu 140 KW (190 KS) i 2.0 TDI sa 147 KW (200 KS) – ili 2.0 TDI sa 110 KW (150 KS) , koji svi standardno imaju pogon na sva 4 točka i 7-mo stepeni DSG menjač.

Čvrsti izgled sa karakteristikama SCOUT-a

Izdvojeni prednji i zadnji branik, svaki sa zaštitom od aluminijuma i dodatnim crnim plastičnim oblogama na lukovima točkova, bočnim pragovima i na dnu vrata štite OCTAVIA SCOUT model. Ovo je zaokruženo standardnim 18-inčnim felnama od Braga srebrne boje ili opciono sa dostupnim 19-inčnim legurama Manaslu-a. Prednji i zadnji difuzori, krovne šine i okviri prozora imaju srebrnu površinu, kao i kućišta električno podesivih, sklopivih i grejnih retrovizora koji uključuju funkciju automatskog zatamnjivanja.

OCTAVIA SCOUT je standardno opremljen LED svetlima za maglu i na svojim prednjim krilima nosi ekskluzivno SCOUT obeležje.

SCOUT u redizajniranom enterijeru ima novi koncept enterijera i pruža novi osećaj prostranosti i poboljšanu lakoću rada i u SCOUT varijanti. Redizajnirana komandna tabla je modularna i raspoređena na različitim nivoima, a sadrži veliki, centralni ekran dimenzija do 10 inča. Centralnu konzolu krasi hromirani detalj koji se može naći i na novim nosačima i ručkama vrata. SCOUT-ove ukrasne ukrase na instrumentnoj tabli, kao i ThermoFluk sedišta i SCOUT logotipi na prednjim sedištima pružaju posebne vizuelne efekte u unutrašnjosti. Pedale OCTAVIA SCOUT imaju aluminijumsku oblogu, dok su presvlake, volan, nasloni za ruke i armaturna ploča zajedno sa kontrastnim šivanjem Tabor Brown.

Svetska premijera potpuno novog OCTAVIA SCOUT-a i detaljne informacije o njemu, kao i drugim novim karakteristikama u porodici OCTAVIA, uslediće početkom jula.

PR TEKST

Prethodni članakBivši fudbaleri Borca prekinuli štrajk glađu
Sledeći članakAko bude bilo potrebe, mere protiv korone biće ponovo uvedene, ali lokalno

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here