Škola u Bresnici dobija novu fiskulturnu salu

1
547

ČAČAK – Predstavnici gradskog rukovodstva na čelu sa gradonačelnikom Milunom Todorovićem obišli su radove na izgradnji fiskulturne sale sa učeničkom trpezarijom u OŠ „Đeneral Marko Đ. Katanić“ u Bresnici.

Vrednost ove veoma investicije je 30,5 miliona dinara, a sredstva je obezbedili su Ministarstvo privrede i Grad Čačak. Kako je najavljeno, završetak radova očekuje se na jesen.

Za bolje rezultate koje očekujemo od naše dece neophodi su i bolji uslovi za rad. Nova fiskulturna sale unaprdiće nastavu, jer znamo koliko je sport bitan za decu – izjavila je direktorka škole Vesna Dišić Veličić.

Osnovnu školu u Bresnici pohađa 110 učenika koji su do sada fizičku kulturu obaljali u objektu koji je zadužbina Đenerala Marka Katanića, a koji se nalazi 300 metara od škole uz magistralni put, što je predstavljalo rizik za đake.

Sala će se prostirati na 700 kvadratnih metara

Cilj nam je da sve škole na teritoriji Čačka imaju fiskulturne sale. Ovo je jedna od poslednjih matičnih škola koje nemaju salu. Krenuli smo sa gradnjom sale u Donjoj Trepči i još nam oostaje da obezbedimo projekat i novac za osnovnu školu u Trnavi. Dakle, cilj nam je da svi đaci u Čačku imaju adekvatne uslove za nastavu fizičkog vaspitanja i bavljenje sportom – izjavio je gradonačelnik Todorović.

Izvor: Morava info

Prethodni članakPolicija dolazila da privede Tanaskovića, suđenje odloženo
Sledeći članakSlike grada: Vandali uz viku i glasno smejanje obarali kontejnere u Velikoj koloniji

1 KOMENTAR

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here