Škole će pre polaganja male mature biti pregledane, a onda zaključane

0
257
Foto: Arhivski snimak

Sve škole u kojima će se održavati mala matura, stručna lica Ministarstva unutrašnjih poslova će prethodno pregledati, potom se škola zaključava, kao preventivna mera zbog mogućih dojava o postavljenim bombama, objavio je Blic.

Blic piše da će radi obezbeđivanja normalnog održavanja male mature biti angažovani policajci koji će redovno nadgledati i obilaziti škole.

Novosti su, pozivajući se na direktore nekoliko škola, objavile da je jedan od predloga da se udruže dve ili tri manje škole koje su blizu, tako da se mala matura održi u jednoj od njih. Na taj način policija će moći lakše da obezbedi sigurnost školskih objekata, kako eventualna dojava o podmetnutoj bombi ne bi poremetila održavanje maturskog ispita.

Još jedan od predloga je da se polaganje ispita održava u velikim prostorijama – fiskulturnim salama, trpezarijama ili holovima.

Svekodnevne dojave o bombama, koje se dešavaju poslednjih mesec dana, dnevno su remetile rad i u više od 100 osnovnih i srednjih škola dnevno zbog čega je obustavljana nastava, a učenici vraćani kući.

Mala matura će se ove godine polagati tri dana – 27, 28. i 29. juna. Za prvi dan zakazan je test iz srpskog (maternjeg ) jezika, drugog dana polaže se test iz matematike, a trećeg kombinovani sa zadacima iz istorije, geografije, fiizike, hemije, biologije.

Izvor: Beta, Blic

Prethodni članakKrompir za godinu dana poskupeo trostruko, meso skuplje za 40 odsto
Sledeći članakMarinović: Verujem da će mi rad u reprezentaciji omogućiti da napredujem kao trener

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here