Skuplje putarine i takse u Grčkoj, polovina svake plaže biće bez ležaljki

0
168

Građani su više nego prošle godine zainteresovani za putovanja, rekao je direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Aleksandar Seničić, uprkos poskupljenju aranžmana. Poskupele su putarine do Grčke, veća je cena takse u hotelima i apartmanima. Oko milion naših turista ove godine će letovati u Grčkoj, najavio je Seničić očekivanja za ovo leto.

Ljudi se u ovom periodu odlučuju za evropske gradove, poput Istanbula, Atine, Temišvara, Sofije, Budimpešte, Praga, Beča i Severne Italije, navodi direktor Jute Aleksandar Seničić, gostujući u Jutarnjem programu RTS-a.

To su, ujedno i najtraženiji aranžmani, kao i putovanja u okruženju, poput Trebinja, Sarajeva, Banjaluke, Skoplja, rekao je Seničić.

  • Tu su i destinacije u Srbiji, koje su najpovoljnije – dodaje uz komentar da se građani Srbije više interesuju za putovanja nego prošle godine, uprkos skupljim aranžmanima.

Prema njegovim rečima, u Grčkoj se očekuje ove godine oko milion naših turista.

  • Putarine su poskupele, biće više za oko 20 odsto, oko 2,40 evra. Usled većih radova na obilaznici oko Soluna, prolaziće se kroz grad, što je i preporuka. Treba očekivati gužve – navodi Seničić.

Prema njegovim rečima, u Grčkoj će polovina svake plaže biti dostupne bez ležaljki ali će takse u apartmani i hotelima biti više.

Seničić kaže i da obratimo pažnju da na propisanim mestima parkiramo automobil u Grčkoj, jer se može desiti da nam tablice budu skinute, pa čak i u manjim gradovima.

U takvoj situaciji, kaže, prvo se treba obratiti policijskoj stanici.

Seničić podseća da prilikom uplate aranžmana preko agencije, treba da proverimo da li poseduje licencu na njihovom sajtu ili portalu Jute.

Izvor: RTS

Prethodni članakPoznati čačanski muzičar Zoran Branković nastupa u kafeu “Enigma“
Sledeći članakNajnovija vest! Svi lokalni izbori biće održani 2. juna

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here