Slatina uskoro zvanično dobija status banjskog područja, treće banje na teritoriji Čačka

3
2497

ČAČAK – Vlada Srbije donela je odluku o utvrđivanju javnog interesa za pribavljanje u svojinu objekta i zemljišta u Slatinskoj banji, kako bi taj deo Slatine zvanično dobio status banjskog područja.

Gradsko veće Čačka donelo je odluku o eksproprijaciji zemljišta u Slatini kako bi se stekli uslovi da Čačak na svojoj teritoriji dobije i treću banju, nakon Ovčar Banje i Atomske banje Gornja Trepča.

Želimo da pribavimo taj objekat, koji se nalazi uz objekat i zemljište koje je u svojini Grada Čačka. Kada se steknu infrastrukturni uslovi da Slatinska banja zvanično dobije status banje, naša želja je da nastavimo izgradnju i da objekat koji smo pribavili namenimo za ambulantu i da nastavimo da infrstrukturno i na sve ostale načine unapređujemo Slatinsku banju – rekao je gradonačelnik Čačka Milun Todorović.

Slatinska banja nalazi se u podnožju planine Jelice, na 17 kilometara od Čačka, a po jednom lekovitom svojstvu, po sumporvodoniku kojeg ima 635 miligrama po litru, najbolja je u Evropi.

Banjom protiče reka Daćinac, a njeno je korito u termalnoj zoni. Temperatura vode je oko 17 stepeni, pa ju je neophodno dogrevati u kupatilima. Slatinska banja se preporučuje za lečenje pre svega kožnih oboljenja i reumatizma.

Izvor: Morava info

Prethodni članakOvi delovi čačanske teritorije biće bez struje u subotu i nedelju
Sledeći članakJuniori Borca na krilima Popovića do pobede nad Užičanima

3 KOMENTARA

  1. Ako dozvolite divlju gradnju, a već ima odvratnih objekata, nemojte ni da počinjete Banje se uredjuju planski, sveobuhvatno, a ne ortački, kako ko hoće! Priner-kako izgleda Trepča ( osim samog lečilišta). Ono nema ni u Anadoliji… Neka mi oproste stanovnici Anadolije! Da se čovek postidi kada prodje banjom. Ima li IKO tamo dozvolu za ono uništavanje prirodnih bogatstava i prirode?

  2. Bilo je krajnje vreme da se ovo područje uzme za ozbiljno!
    Od te kotline može da se napravi raj na zemlji, koji još nudi i korist – i gostu, i domaćinu…

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here