Sledeće godine gradi se nova pista na aerodromu u Lađevcima

0
469

ČAČAK, KRALJEVO – Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da će Vlada Srbije nastaviti da ulaže u Aerodrom “Morava“, koji je u petak otvoren za međunarodni vazdušni saobraćaj, pre svega u izgradnju nove piste koja će se graditi naredne godine.

Foto: MNA

Ove godine će početi da se radi projektno-tehnička dokumentacija za izgradnju nove piste na aerodromu u Lađevcima, kako bi iduće godine moglo da se krene u izvođenje radova, za koje ćemo obezbediti novac u budžetu za 2020. godinu – rekla je Mihajlović.

Ona je dodala da je, pored uvođenja redovnih avio-linija, za razvoj Aerodroma “Morava“ bitno da ovaj aerodrom postane važan centar za kargo saobraćaj, čemu pogoduje i izgradnja Moravskog koridora koji će povezati Čačak i Pojate.

Između Aerodroma ‘Morava’ i Moravskog koridora je manje od pet kilometara vazdušnom linijom. Nema ništa bolje za ovaj kraj i za privlačenje novih investicija u centralnoj Srbiji nego da postoje i auto-put i aerodrom – zaključila je Mihajlović.

Izvor: MNA

Prethodni članakBorčeva hala postaje vlasništvo grada
Sledeći članakPredsednik i lažna elita

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here