Sledeće godine izgradnja još jednog vrtića na teritoriji Čačka

0
1840
Foto: Čačanski glas

ČAČAK – Plan je da do kraja godine bude upisano još mališana u dve predškolske ustanove čiji je osnivač lokalna samouprava, kao i u jednu privatnu, a za narednu godinu predviđena je adaptacija postojećih i izgradnja još jednog vrtića, izjavio je danas pomoćnik gradonačelnika Vladan Milić.

Prema njegovim rečima, za nove prostorije vrtića “Sunce” dobijena je licenca Ministarstva prosvete, a očekuje se i odobrenje o zapošljavanju još sedam vaspitača.

Do kraja godine očekuje se završetak dogradnje objekta u privatnom vrtiću “Bobilend“ na Suvom bregu koji je deo privatne predškolske ustanove “Mimilend“. Tako će do kraja godine biti upisani svi mališani čiji roditelji žele da im dece ide u vrtić – naveo je Milić.

On ističe da u Čačku vrtić pohađaja 60 odsto mališana, dok za preostalih 40 odsto roditelji ne konkurišu.

To je znak da moramo proširivati kapacitete. Planiramo da proširimo kapacitete vrtića “Kolibri“ u Atenici, ali i da izgradimo novi objekat u Zablaću. Već nekoliko godina traju ispitivanja na samom terenu, a Predškolska ustanova “Moje detinjestvo“ je utvrdila da je najveća potreba upravo u Zablaću gde ima najviše dece – zaključio je Milić.

Izvor: MNA

Prethodni članakFormirana koalicija Narodni blok, na čijem čelu su Velimir Ilić i general Momir Stojanović
Sledeći članakDominacija čačanskih motociklista u 2019. godini, najboljima dodeljene nagrade na Sajmu sporta (FOTO)

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here