Dominacija čačanskih motociklista u 2019. godini, najboljima dodeljene nagrade na Sajmu sporta (FOTO)

0
319

ČAČAK – U nedelju je na Sajmu sporta u Beogradu, u organizaciji AMSS, održana dodela nagrada najboljima u moto sportu za 2019. godinu.

Čačani su kao i prethodnih godina ponovili uspehe i pokazali da su i dalje glavne perjanice u disciplini moto kros i moto klasik. Naši vozači su osvojili šest pojedinačnih titula, dva vicešampionska mesta, jedno treće i tri u ekipnoj konkurenciji.

U disciplini moto kros, u najmlađoj klasi MX65, prvo mesto u šampionatu Srbije šampionsku titulu osvojio je Aleksa Milosavljević iz MK Tanasko Rajić, vicešampionsku titulu Danilo Crnjanski iz BAP racing team, a Luka Lazović iz GTC racing team treće mesto.

U Open šampionatu Srbije, prvi je bio Danilo Crnjanski, drugi Aleksa Milosavljević, a treći Vuk Ćajić iz AMD Rogatica, BIH. Treba naglasati da je ove godine Aleksa Milosavljević nastupao i u klasi MX85 gde je takodje ostvario veliki uspeh.

U klasi MX85 šampionsku titulu osvojio je Vuk Drmanac iz MK Tanasko Rajić, drugo mesto osvojio je Aleksa Milosavljević i treće Žarko Debeljački iz MK Ere iz Arilja. U open šampionatu u istoj klasi redosled je ostao isti, Drmanac, Milosavljević i Debeljački.

Šampion u najjačoj klasi MX1 je Marko Kostić iz AMSK Kostić iz Pirota, drugi je bio Miloš Đorđević iz Termorad AMSK Čačak, a treći Stefan Radanov iz MK Tanasko Rajić. U open šampionatu šampionsku titulu je osvojio Miloš Đorđević, drugi je bio Kostić, a treći Radanov.

Naš najbolji vozač Nenad Petrović iz MK Tanasko Rajić osvojio je šampionsku titulu u šampionatu Srbije i Open šampionatu, ispred Vukašina Jablanovića iz GTC racing tima i Strahinje Kalamkovića iz moto kluba Extreme.

U klasi MX2 junior šampion je Strahinja Kalamković iz moto kluba Extreme, drugi Milić Zimonjić iz MK Zlatibor, a treći Milan Vukajlović iz MK Tanasko Rajić.

U klasi amatera MX3, prvi je bio Vlade Rajević iz Termorad AMSK Čačak, ispred prošlogodišnjeg šampiona Viktora Langa iz kluba MX024, a treće mesto je osvojio Dejan Paunović iz GTC racing tima.

U klasi MXB šampion je Mark Česko iz kluba MX024, drugi je Đorđe Čolović iz kluba Moto land, a treći Strahinja Zlatić iz kluba MX024.

U najstarijoj klasi šampion je Branko Radanov iz MK Tanasko Rajić, drugi Vlatko Provodovski iz BAP racing team i treći Dragiša Stanković iz Sagmajster tima.

Pored pojedinačnih uspeha, u ekipnoj konkurenciji u klasi 1, ekipa Tanasko Rajić je osvojila šampionsku titulu, drugo mesto MK Ere Arilje, a treće Termorad AMSK Čačak.

Ekipa Termorad AMSK „Čačak“ je osvojila i vicešampionsku titulu u konkurenciji ekipa klasa 2.

Uz uspehe u ovoj disciplini, u drugoj disciplini moto klasik, ponovo nas je obradovao Borko Vranić iz MK Tanasko Rajić u klasi MC125, osvojivši vicešampionsku titulu iza Zorana Pavlovića, dok je treći bio Zoran Fabijanović.

Moramo spomenuti da je u ovoj godini Borko Vranić posle 50 godina prvi Čačanin nakon legendarnog Vladimira Tanaskovića – Čila, koji je nastupio na čuvenoj stazi Grobnik kod Rijeke, gde je osvojio četvrto mesto na šampionatu Hrvatske.

Nadamo se da će nas naši vozači i u narednoj sezoni obradovati sa novim uspesima.

Prethodni članakSledeće godine izgradnja još jednog vrtića na teritoriji Čačka
Sledeći članakU petak se bira Gradski odbor SNS Čačak, Todorović jedini kandidat za predsednika

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here