Sledeće godine u planu završetak Bulevara vojvode Putnika i spajanje Sinđelićeve sa Ulicom vojvode Stepe

16
2747
Bulevar vojvode Putnika

ČAČAK – Gradonačelnik Čačka Milun Todorović najavio je da bi tokom sledeće godine trebalo da bude zavšena izgradnja Sinđelićeve ulice od Kneza Miloša do Ulice vojvode Stepe, kao i nastavak Bulevara vojvode Putnika do Nemanjine ulice.

On je istakao da su do sada najveće prepreke izgradnji tih saobraćajnica bili nerešeni imovinsko-pravni odnosi na trasi budućih saobraćajnica.

Pojasnio je da je Gradsko veće usvojilo plan eksproprijacije 16 parcela na trasi Sinđelićeve ulice, od Kneza Miloša do Ulice Svetog Save, na kojoj se nalaze objekti ukupne površine oko 500 kvadratnih metara.

Pošto je Vlada Srbije utvrdila javni interes, mi krećemo u izvlašćivanje tih parcela i objekata. Ostala su još tri objekta pri završetku Sinđelićeve ulice, do Ulice vojvode Stepe. Nadam se da ćemo do kraja godine sve isplatiti, ukloniti objekte koji su na trasi i da na proleće krenemo sa izgradnjom i da završimo Sinđelićevu ulicu od Ulice kneza Miloša do Vojvode Stepe – rekao je Todorović nakon današnje sednice Gradskog veća Čačka.

Kada je reč o nastavku izgradnje Bulevara vojvode Putnika od stare mlekare do Lozničke reke, isplaćena je većina eksproprisanih objekata.

Ponovo su ostale “Železnice Srbije“ kao imovnisko-pravno nerešive i morali smo tužbenim zahtevom, posle dve godine, da pribavimo zemljište u vlasništvo grada Čačka bez naknade, i da, nadam se, uskoro krenemo sa nastavkom izgradnje Bulevara vojvode Putnika do Lozničke reke. Tokom jeseni nastavljamo eksproprijaciju do Nemanjine ulice, a nadam se da ćemo tokom sledeće godine imati celovit Bulevar vojvode Putnika, od Ulice Milenka Nikšića do Nemanjine – istakao je gradonačelnik Todorović.

Izvor: Morava info

Prethodni članakUhapšen Čačanin (20), u teglici krio 107 grama marihuane
Sledeći članakJoš jedno priznanje za čačansku “Pčelicu“

16 KOMENTARA

 1. Ovo o Sindjelićevoj priča od pre izbora 1996.Ul 10 bi završili kada bi imali para.Ni za prvi deo nisu imali dovoljno,ali su nekako namakli.

 2. Milune , mnogo si uradio, vise od svih tvojih prethodnika. Uradi i ovo, i onda svima zapecati usta ! P.s. Napominjem, nisam clan SNS-a, ali treba biti realan.

  • E, Druže što nisi član , ; šta ga je dosad sprečavalo TRI godine ne pipaju ulicu koja je trebalo da bude gotova pre 2godine.Što ti reko nisam za predhodnike ,al šta je uradio više ,možda bazen, možda magnetnu rezon, možda nešto u bolnici,..izgleda da ne živimo u istom gradu….

 3. Kako ce ove nesrece da ljosnu na izborima, to ce biti bruka.Te ulicu Zupana Stracimira pretvaraju u pesacku zonu,te uskoro zavrsetak bul.Tanaska Rajica, te pocinje zatvoren bazen,te spomenik Zupanu Stracimiru…….Lazu bre kako zinu.

 4. Prošle godine ste rekli ove, a ove za sledeću. Da li vi mislite da su gradjani ludi. Sklonite se ako ste nesposobni, deset godina pravite jednu ulicu.

 5. Koliko je zapravo Čačak slab kad ne može par stotina metara asfalta da provuče a već trasirano samo od sebe… Ulica 10 je najveća sramota svake pa i ove vlasti makar je i završili sledeće godine (a naravno da neće). Nešto će da kopaju oko izbora 2024. da bi se slikali u kao nekoj akciji. Bez Vučića na tv ne bi imali ni 7%.

 6. 3 godine od zavrsetka jednog dela je potrebno da bi se reklo sledece … A sledece opet isto! Nema potrebe ni praviti bulevar kad Trnavska odlicno sluzi. To sto pesaci i stanari ne mogu vise da je koriste nije bitno.

 7. To beše bilo planirano i ove, kao i prethodnih godina. Ulice su u katastrofalnom stanju, zakrpa do zakrpe, šahte upale ili izbočene, ni jedan kršteni bulevar u gradu. Ulica Dragiše Mišovića do Lukoila sužena, dalje ka bolnici izgleda kao raspali seoski put.
  Ali zato imamo usporivače saobraćaja kao ni jedan drugi grad

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here