Službe na terenu, sneg nije izazvao veće probleme u funkcionisanju saobraćaju u Čačku i okolini

2
670

ČAČAK – Sneg koji je tokom noći i jutra padao na teritoriji Čačka nije prouzrokovao veće probleme u funkcionisanju saobraćaja, izjavio je direktor JP “Gradac“ Milan Bojović.

Prema njegovim rečima, sneg se zadržao na nadmorskim visinama preko 500 metara, a najviše padavina bilo je u Brezovicama, Vujetincima i delu Prislonice ka manastiru Vujan. Tamo se zadržalo desetak centimetara snežnog pokrivača.

Bojović je rekao da se, prema najavama, tokom vikenda se očekuju nove i veće količine padavina i da ih gradske službe spremno očekuju.

Grad je ove godine opredelio 54 miliona dinara za vršenje zimske službe, u saradnji sa javnim preduzećima “Komunalac“, “Moravac“ i “Gradsko zelenilo“, koja su već izvršila montažu opreme i nabavku nove opreme za predstojeći period. Nabavljeno je i 40 raonika za čišćenje snega koji su podeljeni mesnim zajednicama. Saveti mesnih zajednica, u saradnji sa našim javnim preduzećima, organizuju čišćenje onih putnih pravaca koji nisu u obuhvatu redovnog programa zimskog održavanja puteva i ulica – istakao je direktor “Gradca“.

Iz JKP “Komunalac“ naglašavaju da spremno dočekuju i prati ovu zimsku sezonu, da su pripremljena vozila sa odgovarajućim posadama, odnosno timovima za intervenciju na terenu. Radi se o specijalnim komunalnim vozilima koja su opremljena potrebnim dodacima za delovanje u zimskim uslovima sa ciljem omogućavanja nesmetanog odvijanja saobraćaja u gradu i okolini

Kako ističu, zimska služba JKP “Komunalac“ je tokom noći svojim vozilima intervenisala, u skladu sa utvrđenim prioritetima čišćenja javnih povišina i saobraćajnica.

Radna jedinica “Čistoća” je, sa svojim vozilima i opremom, u toku noći delovala na putnim pravcima Ljubić brdo (venac), Dragoslava Bojića (put oko crkve i Spomenika Tanasku Rajiću), Atenica-Gučki put, sa radnim zadatkom čišćenja snega i posipanja soli.

Radnici JKP “Komunalac“ Čačak su maksimalno angažovani na čišćenju snega, leda i posipanju soli, dok god za to bude potrebe, kako bi se naši sugrađani bezbedno i sigurno kretali gradom – navode iz ovog javnog preduzeća.

Izvor: Morava info

Prethodni članakSSP Čačak: Kako vlast zna da će izgradnja vidikovca na Kablaru koštati 80 miliona kada ne postoji projekat?
Sledeći članakPonovo dvocifren broj novozaraženih u Čačku

2 KOMENTARA

  1. Lazne naduvane fakture za ciscenje snega
    To kod master fabus fotografa Bojovica može.
    Jer je i to način da se isisava novac iz budžeta
    Ali sve ce doci mečki na rupu!

  2. Pa to je zasluga direktora Bojovića koji niti spava, niti jede, niti ide u toalet, kao njegov trenutni lider, kojeg je do juče pljuvao. Naravno za to je primio tri, a možda i četiri plate u decembru.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here