“Smak plus“ u subotu na festivalu “Priča“

0
729
Foto: Zoran Lazarević Laki

ČAČAK – Na festivalu “Priča“, koji večeras počinje u Hali kraj Morave, pored ostalih bendova, u subotu će nastupiti sastav “Smak plus“.

“Smak plus” je logičan nastavak rada čuvenog bluz rok benda “Smak” iz Kragujevca. Ideja o osnivanju benda u kome će njihova deca izvoditi pesme iz standardnog repertoara grupe “Smak”, bila je Točkova, a u tome su ga podržali i Zoran i Kepa.

“Smak plus” trenutno čine: Dejan Stojanović Kepa Jr. (bubnjevi), Miki Mihailović (gitara), Filip Milanović (bas gitara), Dejan Zdravevski (klavijature), Jovan Mitrović (gitara), Jovan Pantić (vokal) i Marko Stojanović Kepa Jr. (bubnjevi).

Dejan Stojanović Kepa, bubnjar je već 30 godina deo originalnog sastava Smaka, pored svog slavnog oca Slobodana Stojanovića Kepe. Sada je najstariji član benda “Smak plus” uz pojačanje svog sina Marka Stojanovića Kepe jr, mladog i izuzetno talentovanog bubnjara.

Miki Mihailović je sin Točovog brata Slobodana. Odličan gitarista, po uzoru na svog strica sa tetovažom točka na ruci, kao znak posebne privrženosti i poštovanja.

Filip Milanović je naslednik Zorana Milanovića, takodje svira bas gitaru, kao i njegov otac. Dejan Zdravevski svira klavijature u “Smaku” od 2012. godine.

Jovan Mitrović je jedan od najboljih učenika škole gitare R.M. Točka. Jovan Pantić je pevač za koga kažu da ima glas koji neodoljivo podseća na Borisa Arandjelovića. Nekada je pevao u tribute bendu Mračni mol, a sa “Smakom” je nastupao 2022. godine na dva velika koncerta u Kragujevcu i Čačku.

Postoji plan da “Smak plus” snimi nove pesme, čiji je autor R. M. Točak, a neke od tih pesama će, pored vanvremenskih hitova, biti na repertoaru na njihovom nastupu na Festivalu PRiČA.

Rok festival PRiČA se održava od 21.-23. septembra 2023. godine u Hali KK Borac na Moravi, kao deo projekta “Čačanska rodna”. “Smak plus” nastupa u subotu 23. septembra.

Autor teksta: Žana Nenadović

Prethodni članakU Milanovcu tradicionalno dodeljene nagrade “Beli labud“ za najlepše uređene zelene površine
Sledeći članakOrganizatori protesta potpisali “Dogovor za pobedu“ sa 10 tačaka za smenu vlasti

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here