U Milanovcu tradicionalno dodeljene nagrade “Beli labud“ za najlepše uređene zelene površine

0
351

GORNJI MILANOVAC – U okviru manifestacije “Beli labud“, u četvrtak 14. septembra, u Domu kulture su proglašene najlepše uređene zelene površine opštine Gornji Milanovac u 2023. godini. Manifestaciju tradicionalno organizuje Kancelarija za zaštitu životne sredine opštine Gornji Milanovac.

Kako je saopšteno iz kabineta predsednika opštine Dejana Kovačevića, komisija je obišla sve prijavljene lokacije, izvršila ocenjivanje svih učesnika konkursa i utvrdila rang listu za svaku kategoriju na osnovu koje su najboljima uručena priznanja i novčane nagrade, a svim ostalim učesnicima zahvalnice i prikladni pokloni.

Treće mesto su zauzeli Petar Rašić iz sela Zagrađe i Verka Dmitrović iz sela Ljutovnica za “Najlepše uređeno seosko dvorište“, Ljiljana Čakarević za “Najlepše uređeno gradsko dvorište“, SZ “Miloš Veliki 7A“ i “Narodni heroj Dragomir Dražević 3R“ za “Najlepše uređeno dvorište objekta kolektivnog stanovanja“, Osnovna škola “Ivo Andrić“ Pranjani, izdvojeno odeljenje u Brezni za “Najlepše uređenu zelena površinu oko objekata vaspitno-obrazovnih ustanova“, “Etno kuća Ostrvica“ za “Najlepše dvorište kategorisanog domaćinstva“ i Anđelija Petrović za “Najlepši balkon-terasu“.

Drugo mesto su osvojili Ljiljana Tomić iz sela Lipovac i Mladenka Milovanović iz sela Pranjani, u kategoriji “Najlepše uređeno seosko dvorište“, Milica Paunović u kategoriji “Najlepše uređeno gradsko dvorište“, SZ “Kej Kosovskih božura“ za “Najlepše uređeno dvorište objekta kolektivnog stanovanja“, ugostiteljska radnja “Beli M&M“ u kategoriji “Najlepši prostor oko poslovnog objekta“, Osnovna škola “Takovski ustanak“ iz Takova u kategoriji “Najlepše uređena zelena površinu oko objekata vaspitno-obrazovnih ustanova“, “Etno domaćinstvo Stanković“ za “Najlepše dvorište kategorisanog domaćinstva“ i Dragomir Papić za “Najlepši balkon-terasu“.

Pored diploma i vaučera, učesnicima koji su, po mišljenju Komisije, najbolje uredili svoj životni prostor, uručene su i edukativne table.

Table “Belog labuda“ biće postavljene u dvorište Vesne Vidić u Gornjim Banjanima za najlepše uređeno seosko dvorište, u dvorište Dragane Antić za najlepše uređeno gradsko dvorište, ispred stambene zgrade u Ulici Kneza Aleksandra broj 50 za najlepše uređeno dvorište objekta kolektivnog stanovanja, ispred IG INVEST-a, za najlepši prostor oko poslovnog objekta, u dvorište PU “Sunce“ za najlepše uređenu zelenu površinu oko objekata vaspitno-obrazovnih ustanova, na terasi Marije Ljubičić za najlepši balkon-terasu i u porti crkve Sveti prorok Ilija u Kamenici za osvojenu Specijalnu nagradu Komisije.

Slušanjem okruženja u kom živimo, a od kog se često otuđujemo, skrenuli bi smo pažnju stanovnicima naše opštine na to, kako se odnose prema svojoj okolini, koja je pozicija individue u odnosu na kolektiv, u odnosu na prostor koji svi delimo, dok često nismo svesni kako nas on oblikuje i utiče na nas. Nadamo se da će ova Manifestacija podstaći celokupno stanovništvo naše opštine da čuva, lepše uredi i oplemeni svoje životno okruženje i da će naredne godine u još većem broju predstaviti svojih ruku delo – navedeno je u saopštenju povodom dodele ovih nagrada.

Izvor: Morava info

Prethodni članakPlanska isključenja struje za četvrtak
Sledeći članak“Smak plus“ u subotu na festivalu “Priča“

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here