SNS Čačak: Opoziciji u nedostatku argumenata uvek krivi Vučić i SNS

1
200

ČAČAK – Gradski odbor SNS u Čačku oglasio se povodom javnih istupa zamenika predsednika Narodne stranke o tzv. “aferi Jovanjica“.

Saopštenje prenosimo u celosti:

Kada nemaju nikakve konkretne argumente kojima bi parirali svemu onome dobrom što predsednik Aleksandar Vučić i Srpska napredna stranka rade za našu zemlju i narod, opozicioni lider i funkcioneri najčešće pribegavaju izmišljotinama i fabrikovanju afera, bez realne podloge i veze sa stvarnošću, ali tako dobro uvijenim u oblandu i spinovane, da često i sami pomisle da je sve to istina. Ujedno, vrlo rado ističu kako vlast smišlja i javnosti plasira određene događaje, kako bi, tobože, skrenuli pažnju sa drugih, po njima bitnih tema i problema.

Tako je posetu Čačku potpredsednik Narodne stranke i poslanik u Skupštini Srbije Miroslav Aleksić iskoristio da bez ikakvih dokaza, pozivajući se na anonimni izvor u vidu “časnih ljudi iz policije”, naravno ne navodeći o kome se konkretno radi, optuži sam vrh vlasti u državi, visoke funkcionere SNS i predsednikovog brata Andreja Vučića, za učešće u aferi “Jovanjica”, ne iznoseći ni jedan jedini dokaz za svoje tvrdnje. Izrečene su i krajnje paušalne tvrdnje kako je ta firma imala podršku vladajućih struktura, čak i Ministarstva poljoprivrede u vidu subvencija.

Sve je to tako lepo upakovano i plasirano da bi svaki prosečan građanin – čitalac poverovao u sve što su preneli brojni “nezavisni i nepristrasni” mediji, ali je malo ko objavio da je po Zakonu o dostupnosti informacija od javnog značaja upravo iz pomenutog ministarstva, pod punom materijalnom i krivičnom odgovornošću, saopšteno da to preduzeće, niti bilo koje povezano lice sa “Jovanjicom” nikada nije dobilo subvencije ni po jednom osnovu.

A onda se gospodin Aleksić ponudi kao žrtva, da se protiv njega podnese tužba, kako bi on imao priliku da na sudu iznese samo njemu znane dokaza o tome šta se događalo u noći prilikom hapšenja vlasnika pomenute firme, kao da mu to sada neko brani. Očito je da on i njegovi anonimni izvori nemaju nikakvih dokaza, niti bilo šta konkretno da ponude javnosti, sem izmišljotina i laži.

Slično se ovih dana ponaša i vrh Demokratske stranke, koji za rasulo u svojim redovima optužuje nikog drugog do Aleksandra Vučića, za navodno razbijanje te političke organizacije, kao da oni nisu dovoljni sami sebi ili kao da u tome nemaju svesrdnu “pomoć” svojih pajtaša iz tzv. Saveza za Srbiju.

Nedavno je i Boško Obradović optužio državu i aktuelnu vlast za bankrot Dveri i što im je račun u blokadi, mada je za to bio “zaslužan” jedan od njihovih visokih funkcionera, preko koga su, po svoj prilici, prali novac.

Lider Nove Srbije Velimir Ilić, od kada je došao pod udar sudskih izvršitelja zbog neizmirenih dugova po raznim osnovama, upravo ističe to kao najveći državni problem, a da nikada nije postavio pitanje kako se osećaju oni koji su morali na taj način da naplate svoja potraživanja zbog nesavesnih i bezobraznih dužnika. I nije ga bilo briga niti se setio “običnih” ljudi, sve dok nisu zakucali na njegova vrata.

Bezobrazluku, drskosti i gubitku svake veze sa realnošću i istinom izgleda da u srpskoj opoziciji nema kraja.

Informativna služba GO SNS Čačak

Prethodni članakU Čački pao prvi sneg, putevi prohodni
Sledeći članakObeležen Dan oslobođenja Čačka

1 KOMENTAR

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here