SNS: Čačak se konačno izvukao iz kaljuge u kojoj ga je ostavio Velimir Ilić i njegova klika

1
489

ČAČAK – Gradski odbor SNS u Čačku oglasio se saopšttenjem povodom navoda koje je na jučerašnjoj konferenciji za novinare izneo predsednik Nove Srbije Velimir Ilić.

Saopštenje SNS prenosimo u celosti:

U svom, sramotno prepoznatljivom stilu, Velimir Ilić, politički penzioner i doživotni predsednik Nove Srbije, prosuo je niz neistina na račun Srpske naprene stranke, ali i stotine ljudi, koji pošteno i odgovorno rade svoj posao.

Čovek koga je vreme pregazilo i u svakom smislu prevazišlo, jer još živi u devedesetim godinama prošlog veka, bez osećaja bilo kakve odgovornosti, krajnje paušalno i zlonamerno, bez ikakvih argumenata, optužuje gradske zvaničnike, kulturne radnike, privrednike, strane investitore, putare, sportiste, novinare, pa čak i domaće životinje.

Od nekoga ko je u životu više napisao nego što je pročitao, ne očekujemo da razume da Čačak ne tone, već ogromnim koracima grabi napred i da se naš grad konačno istrgao iz kaljuge u kojoj se nalazio dok ga „vodio“ Velimir Ilić i njegova klika.

Krediti u današnjoj Srbiji više ne služe da se neko obogati, tako što ih neće vraćati, već predstavljaju sredstvo razvoja čitave zajednice. Čačak je najmanje zadužen grad u Srbiji, koji svakoga dana ima na računu više sredstava od visine kreditnog zaduženja i koji svoje obaveze uredno i bez ikakvih problema servisira, zahvaljujući izuzetno niskim kamatama i precizno planiranom punjenju budžeta.

U Čačku će uskoro biti otvoren nov, savremen bioskop i da, opet će se zvati „Sutjeska“, na zadovoljstvo svih Čačana. Ilić zaboravlja ili namerno ne pominje da je privatizacija nekadašnjeg „Čačak filma“, na koju se tako glasno žali, izvršena u vreme dok je on činio deo republičke vlasti.

Bilo bi bolje da se poznati filmofil, redovni posetilac Kinoteke, FEST-a, filmskih festivala i projekcija, poštovalac dobitnika Zlatnog lava, leoparda i medveda, zadrži na kravama i konjima koje pominje u svojim izjavama, jer mu je to verovatno bliži nivo .

Kad smo kod konja, želimo da podsetimo naše sugrađane, da je Ilić svojevremeno najavio da će Čačani igrati polo u Preljini, upravo pored kamena temeljaca za fabrike duvana i čokolade.

Baš tu, na tom prostoru, sada je formirana industrijska zona, izgrađena fabrika „Forverk“, koja će zaposliti više od 1000 radnika i oni će raditi u vrhunskim uslovima. Proizvodi iz tog proizvodnog pogona, sa natpisom „Napravljeno u Srbiji“, biće plasirani širom sveta.

U neposrednoj blizini ovog privrednog giganta, biće izgrađen, ali stvarno izgrađen, savremen hipodrom, na kome će trčati pravi konji, a ne Ilićevi jednorozi i poniji iz bajke.

Podsećamo sugrađane da su u prethodne tri godine ugašene kotlarnice na mazut („Prosveta“, a zgrade suda, tužilaštva i SUP-a su priključene na gradski toplovod) ida će ove godine na gas preći kotlarnica za grejanje OŠ „Vuk Karadžić“, Tehničke i Muzičke škole.

U protekle tri godine u Čačku je urađeno više od 100 kilometara asfaltnih puteva, izgrađeni novi i rekonstruisani postojeći bulevari. Čačak će ove godine dobiti prelepo šetalište i uređen gradski bedem, rekonstruisanu Bolnicu, Dom zdravlja u Ljubiću, nove saobraćajnice, objekte, parkove, sportske terene, igrališta za decu, gradsku plažu…

Vaš „projekat bazena“ koji pominjete, je samo idejno rešenje, a novac koji je budžetom opredeljen, podrazumeva kompletnu projektno-tehničku dokumentaciju za dobijanje građevinske dozvole i izgradnju, kako bi bazen zaista bio izgrađen i da ne ostane kao Vaše neispunjeno obećanje i „mrtvo slovo na papiru“.

Vređajući Borac, gospodine Iliću, ne vređate samo njegove fudbalere, divne momke koji su ubedljivo prvi na tabeli, već vređate i košarkaše, odbojkaše, karatiste, atletičare, bicikliste i sve sportiste i državne reprezentativce iz našeg grada, kao i rezultate koje su ostvarili. Za razliku od Vas, mi se njima ponosimo. Da potsetimo, svi problemi sa kojima FK Borac i danas kuburi, recidivi su vremena vlasti Nove Srbije i Velimira Ilića, a ne Srpske napredne stranke.

G. Iliću, „Vašim“ auto-putevima se niko nikada nije vozio. Oni ne postoje. Ostali su izgubljeni u duvanskom dimu i potrošeni na razne donacije onima koje ste Vi podržavali.

U „Vaše“ vreme g. Iliću, „dva loša ubiše Miloša“, ali ga je jedan dobar napravio i omogućio nam da za sat vremena budemo u Beogradu..

Biće nam zadovoljstvo da svima pokažete „novac koji ste obezbedili“. Zakon o poreklu imovine će to omogućiti i svakoga smestiti tamo gde mu je mesto.

Gradski odbor Srpske napredne stranke Čačak

Prethodni članakZbog nedostatka krvi odlažu se intervencije u čačanskoj bolnici
Sledeći članakČačanskoj firmi potrebna tri vozača

1 KOMENTAR

  1. Od kada je predsednik Skupštine, Maja Gojković je više putovala po svetu od Vučića. Rezultat toga je nikad gori Parlament Srbije. Vučić skida cenzus da bi imao veći izbor koalicionih partnera i uslužne opozicije. Da pravoj opoziciji nije mesto na izborima, pokazao je Đorđe Vukadinović.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here