Spektakl sa 230 protagonista: Opera “Aida“ u Domu kulture

7
978

ČAČAK – Dom kulture Čačak je za svoje sugrađane, i ne samo za njih, već za sve istinske ljubitelje kulture u regionu, za novembar pripremio grandiozni umetnilčki događaj, koji će bez sumnje obeležiti ovogodišnju programsku sezonu. Na velikoj sceni Doma kulture 7. novembra biće izvedena jedna od prestižnih operskih predstava “Aida“, italijanskog kompozirora Đuzepea Verdija, u produkciji Narodnog pozorišta iz Beograda.

Foto: Narodno pozorište Beograd

Ovaj jedinstveni muzički doživljaj biće samo uvertira u ono što nas očekuje u decembru, a to je ne manje polularno i spektakularno “Labudovo jezero“, balet ruskog kompozitora Petra Iljiča Čajkovskog, takođe u izvođenju beogradskog Narodnog pozorišta.

Opera “Aida“ je prvi put izvedena 1871. godine u Kairu, povodom otvaranja Sueckog kanala i od tada do danas ima oreol jedne od najpopularnijih i najviše igranih opera širom sveta. Predstavlja vrhunac Verdijevog umetničkog stvaralaštva, po skladu muzičkog oblika i dramskog sadržaja, ali i po virtuozitetu pevačkog dela i orkestracije.

Izuzetan i neponovljiv doživljaj, koji svakako ne bi trebalo propustiti, posetiocima garanutuje okolnost da će se na velikoj sceni Doma kulture pojaviti više od 230 protagonista: solisti, Hor, Orkestar, Balet i statisti Narodnog pozorišta, što je istovremeno i pokazatelj činjenice da je Dom kulture u Čačku jedan od retkih u Srbiji koji može da ispuni uslove za ovako zahtevan tehnički poduhvat. U tom smislu će prva dva reda sedišta u sali biti privremeno uklonjena zbog smeštaja članova Orkestra Narodnog pozorišta. Opera “Aida“ će biti izvedena u dva čina, uz predviđenu dvadesetominutnu pauzu.

Foto: Narodno pozorište Beograd

Dva vrhunska umetnička događaja u našem gradu za samo mesec dana i gostovanje vodeće srpske pozorišne institucije u Čačku nisu slučajnost, već samo posledica činjenice da je početkom februara ove godine u Beogradu potpisan Protokol o poslovno tehničkoj saradnji između Narodnog pozorišta i Doma kulture, pa će predstojeći događaji biti zapravo konkretizacija ovog dogovora.

Ne treba zanemariti i pomoć gradskog rukovodstva i gradonačelnika Čačka Miluna Todorovića, koji su umeli da prepoznaju ozbiljnu programsku politiku svoje centralne gradske ustanove kulture, ali i raznolikost kulturnih potreba svojih sugrađana i zbog toga podržali realizaciju ovih gostovanja – navode u Domu kulture.

Foto: Narodno pozorište Beograd

Cena ulaznice za operu “Aida“ je 2.400 dinara. Prodaja i rezervacija na biletarnici Doma kulture počele su u ponedeljak, a poslednja tri dana 5, 6. i 7.novembra, karte će koštati 2.800 dinara.

Izvor: Morava info

Prethodni članakVelimir Ilić: Nikada neću sarađivati sa Vučićem, njegovi mediji podmeću laži
Sledeći članakObradović: Deo DS zabija klipove u točkove; Šutanovac: Nismo Dveri, nemamo gazdu

7 KOMENTARA

  1. bice to svojevrsna prilika za novocacane da prosetaju svoje nove krpice i izogovaraju kolege dodjoshe
    o Aidi naravno nemaju pojma ni sta je, ali vazno je biti vidjen
    a onda pravac negde da se omasti brada pecenjem, pa posle toga gricalice uz Zadrugu i glasanje za Zvezde Granda

    hvala na paznji

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here