Splićani pitali Dejana Mijatovića o mladim košarkašima iz Čačka, evo kako im je odgovorio

12
2223
Foto: Duško Radišić Lejča

ČAČAK – Nakon utakmice Split – Borac, novinari iz najvećeg grada Dalmacije raspitivali su se o stanju u čačanskoj košarci, a posebno ih je interesovao rad sa mlađim kategorijama i regrutovanje košarkaša za prvi tim Borca, budući da u rosteru meču 4. kola ABA lige nije bilo nijednog mladog igrača.

Trener Čačana Dejan Mijatović podsetio je da je Borac ovog leta imao osam reprezentativaca u mlađim reprezentativnim selekcijama, ali je naglasio da je za uvođenje mladih igrača u abaligašku konkurenciju zahteva strpljenje.

Evo kako je on orgovorio novinarima iz Splita.

Pavle Nikolić ima rupturu mišića pet centimetara i nalazi se na rehabilitaciji. Reč je o momku koji je 2004. godište i koji je potpisao četvorogodišnji ugovor sa Borcem. Očekujemo da se priključi treninzima za desetak dana. Petar Radović je potpisao ugovor sa nama, tako da je u ovom talasu to otprilike to. Dvojica Ćurčića odlučila su da odu u Ameriku. Znate kako, ABA liga je ozbiljan rang takmičenja i ako želimo da zadržimo taj rang i da mlade igrače zadržimo u funkciji, to zahteva proces. Oni moraju da prolaze određene nivoe, a to je KLS i Prva B liga, da bi u budućnosti mogli da nose igru Borca. Svakako klub misli o mladim igračima, potpisali smo te četvorogodišnje ugovore, ali to je sve proces. Podsetiću da smo ove godine imali osam reprezentativaca, uz Crvenu zvezdu i Megu, najviše košarkaša na takmičenjima mlađih kategorija na evropskim i svetskim prvenstvima. To je sve što će morati malo da pričeka – naveo je popularni Džoli.

Izvor: Morava info

Prethodni članakBokserski spektakl u Čačku: Sara Ćirković i Igor Rogić osvajači 66. „Zlatne rukavice“
Sledeći članakDS Čačak: Advokat Ivan Čvrkić već sedam godina nije član naše stranke

12 KOMENTARA

    • neverovatno da smo konacno doveli odlicnog mladog igraca koji ima iskustva u aba ligi, i on sedi na klupi i ne igra nista. moze decko da pomogne ekipi sigurno, ali izgleda da mora da napuni 25 godina ili da bude prethodne 3 godine u cacku kao tomasevic da bi zaigrao konacno..

  1. Tri borceva decaka koji su pobedili spance u finalu EP U18 nemaju mesta u Borcu…A 3decaka iz porazene spanske selekcije igraju u Real Madridu… ACB ligu i Evroligu. Oni mogu da istrpe decake i njihovu mladost, a Borac ne moze!!! Ipak smo institucija za Real

  2. Mnogo je bolje da igra Pavle umesto Salica , samo moze biti bolji , znaci bolje istrpeti Pavla postace igrac nego trpeti Salica koji ne moze bolje

  3. Pitanje za Mijatovića: koliko ste godina imali ti i Vukosavljević kada vas je pokojni Conja uveo u prvi tim i pustio da igrate? Borac je i tada bio u faktički istoj ligi sa par „stranaca“ (Sajo, Arso, Vučko).

  4. Kad je on sa 16 godina postao prvotimac prvoj ligi SFRJ to je bilo u redu za njega.A sad kad treba dati šansu mladim reprezentativcima,onda mora postupno. More, sve ćete rasterati po amerikama…

  5. Ovaj Mijatović postao demagog. Čovek kao da juri trofej Aba lige pa mu mladi ne vide prvog tima. Koji doprinos donose Todorović, Šalić, Talić pa mlade šalje u B ligu ili Kls??

  6. Imali ste najviše predstavnika u reprezentaciji, ostao u klubu jedan. Uopšte vas ne zanimaju mladi igrači, lepo to recite, ne mažite više oči ljudima. Borčeve mlađe kategorije je sramota gledati ove sezone. Fudbalere da prevedemo na košarku, više bi ličili na košarkaški tim od njih.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here