SPN/Novi DSS: Bulevar vojvode Putnika postao nova “crna tačka“ u gradu

8
626

ČAČAK – Koalicija koju čine Srbija protiv nasilja i Novi DSS u Čačku oglasila se saopštenjem za javnost u kome se, pored ostalog, ističe da je Bulevar vojvode Putnika loše projektovan, zbog čega traže promenu izgleda raskrsnice kod “Tempa“.

Saopštenje prenosimo u celosti:

Lokalna vlast već godinama rešava komunalne i infrastrukturne probleme tako da jedan proizvede drugi. Kakva su rešenja iz domena saobraćaja i bezbednosti najbolje znaju građani Čačka.

Primera je bezbroj a možda najbolji je bio postavljanje dzinovskih ležećih policajaca kod Saobraćajne škole. Uzrok je naravno nedostatak stručnosti koji je zajednički imenitelj kadrova SNS. Na to smo navikli i svojim dobronamernim kritikama smo u proteklom periodu pokušavali da smanjmo štetu njihovog delovanja. Međutim, kada su životi u pitanju razumevanje za greške ne može da postoji.

Željno iščekivanje novog bulevara i prednosti koje on donosi se pretvorilo u strah koje donosi otvaranje nove crne tačke u našem gradu. Zbog lošeg projektovanja pomenute ulice čak i običan odlazak u obližnji mega market je postao opasan po život. Veliki broj nesreća za kratko vreme na raskrsnici kod “Tempa“ je svakom odgovornom upravljaču pomenute saobraćajnice trebao biti dokaz da ishitreno rešenje radi sakljupljanja političkih poena postaje kontraproduktivno.

Nažalost, takve mudrosti u našoj vladajućoj garnituri nema. Zato smo u obavezi da se ne ponašamo kao oni i ne obećavamo reakciju tek po preuzimanju vlasti, jer bezbednost sugrađana ne može da čeka neku političku kampanju.

Pozivamo nadležne da hitno preduzmu radove koji bi promenili izgled pomenute raskrsnice i povećali bezbednost učesnika u saobraćaju. Na predlog odbora za infrastrukturu naše koalicije predlažemo pomeranje pristupne saobraćajnice za “Tempo’ preko sadašnjeg ad hok parkinga, čime bi ulaz u market bio izmešten ispred autobuske stanice. Na tom mestu postoji mnogo veća preglednost i izbegava se uključenje na samoj krivini. Ovo je samo grubi opis, a naši članovi resornog odbora stoje na raspolaganju za detaljniji opis predloga. Sa nadom da postoje stvari koje prevazilaze okvire politike i rade u interesu bezbednosti građana, očekujemo pozitivnu i brzu reakciju gradskih službi.

Koalicija Srbija protiv nasilja/Novi DSS

Prethodni članakUtakmica Borac – Krka imaće revijalni karakter: ABA liga se proširuje, nema ispadanja
Sledeći članakU novoj pešačkoj zoni u centru Čačka biće zasađeno 35 stabala, potpuno se menja izgled fontane

8 KOMENTARA

  1. Bravo za saopštenje. Ona raskrsnica je strašna i za pešake i za vozila. Ja ne smem ni ulicu tu da pređem. Valjda će neko poslušati razum.

  2. Resorni odbor za infrastrukturu u koaliciji u kojoj nijedna stranka nema odbor sa više od 10 članova! Hahahahahaha!!!

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here