Utakmica Borac – Krka imaće revijalni karakter: ABA liga se proširuje, nema ispadanja

3
1739

Nova sednica Skupštine Jadranske lige donela je i novosti po pitanju izgleda regionalnog takmičenja za sezonu 2024/25.

Prema nezvaničnim informacijama Mozzart Sporta, dogovoreno je da od naredne jeseni bude 16 klubova, maksimalno šest timova po nacionalnom ključu, ali i ključna stavka – da su svi klubovi iz aktuelne sezone sigurni! Nema baraža, nema ispadanja, već svi ulaze u sledeću sezonu, zajedno sa Dubaijem i pobednikom ABA 2 lige.

Kako je takođe utvrđeno, Studentski Centar biće upisan u listu suvlasnika, dok će Borac Mozzart i Split sačekati do kraja juna kako bi se donela konačna odluka o njihovom uključivanju na isti spisak. Inače, predstavnici Partizan Mozzart Beta i Budućnosti nisu bili prisutni na sastanku putem video linka.

Dubai je, dakle, dobio potvrdu učešća u regionalnom takmičenju naredne sezone, dok će iz ABA 2 lige ipak samo jedan klub da se uključi u elitno društvo. Ostaje da se vidi da li prijem Dubaija u ABA ligu i definitivno znači da od ulaska u KLS nema ništa jer ne bi bilo ni izvodljivo da klub sa Bliskog istoka zaigra i u tom takmičenju.

No, s obzirom da čelnici Partizan Mozzart Beta i Budućnosti nisu bili prisutni na video sastanku, ostaje da se vidi da li će biti i novih reakcija iz ta dva kluba. Jer, branilac titule, potom i šampion Crne Gore su se i posle prošle Skupštine oglasili da nisu protiv ulaska Dubaija, ali ne pod sadašnjim okolnostima, već da moraju neke stvari unutar same strukture ABA lige da se reorganizuju kako bi se stekli uslovi za proširenje.

Prema trenutnoj situaciji, ABA ligu naredne sezone igraće Partizan Mozzart Bet, Crvena zvezda, Borac Mozzart, Mega, FMP Železnik, Budućnost, Studentski Centar, Mornar, Cibona, Zadar, Split, Cedevita Olimpija, Krka, te pobednik ABA 2 lige i Dubai.

Izvor: Mozzart sport

Prethodni članakČačanska kompanija gradi novu proizvodnu halu
Sledeći članakSPN/Novi DSS: Bulevar vojvode Putnika postao nova “crna tačka“ u gradu

3 KOMENTARA

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here