Srbija će nabaviti pet miliona hirurških maski, kupovina će biti ograničena

2
308

U Srbiji nema zaraženih korona virusom, navedeno je jutros na sajtu Ministarstva zdravlja.

Kako se navodi, dana 28. februara, do 8 časova nije bilo osoba za koje se sumnjalo da predstavljaju potencijalne nosioce novog korona virusa.

Do 27. februara u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirano je 25 osoba koje su boravile na području intenzivne transmisije virusa i imale su simptome infekcije disajnih puteva. Uzorci svih testiranih osoba bili su negativni na novi korona virus.

Ministarstvo zdravlja dva puta dnevno objavljuje sve informacije u vezi s korona virusom. Informacije će biti objavljivane u 8 i 18 sati na adresi covod19.rs.

Za apoteke i zdravstvene ustanove u Srbiji biće nabavljeno pet miliona hirurških maski, a zdravstvene vlasti planiraju da ograniče njihovu kupovinu, odnosno da jedna osoba može da kupi nekoliko komada, piše „Politika“.

U državnim apotekama je bilo maski, možda nije u svim privatnim. Imamo dovoljno zaliha svega što je potrebno ako se pojavi virus korona – rekli su u Ministarstvu zdravlja.

U Savezu privatnih apotekara Srbije naglašavaju da nano-maske koje su uvozili više ne stižu, jer su pojedine države koje ih izrađuju odlučile da ih sačuvaju za svoje državljane.

Izvor: Tanjug

Prethodni članakZbog snega drastičo ograničenje brzine na delu auto-puta “Miloš Veliki“
Sledeći članakVučić: Milanovac uskoro dobija brzu saobraćajnicu do auto-puta “Miloš Veliki“

2 KOMENTARA

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here