Srbija dobija digitalni registar investicionih lokacija, umrežen i Čačak

0
700
Foto: Instagram/Privatna arhiva

ČAČAK – Direktor Republičkog geodetskog zavoda (RGZ) Borko Drašković i zamenik gradonačelnika Čačka Milica Dačić, potpisali su u Beogradu Sporazum o saradnji koji ima za cilj pružanje podrške Zavodu pri uspostavljanju Nacionalnog registra investicionih mapa (NRIM), jačanje kapaciteta izabranih pilot jedinica lokalnih samouprava i podsticanje ekonomskog razvoja.

Uspostavljanje tzv. NRIM-a izvršiće se kroz projekat “Unapređenje poslovne klime u Srbiji”, koji realizuje RGZ I deset pilot jedinica lokalnih samouprava, a koji finansira Međunarodna razvojna agencija Švedske, objavljeno je na Instagram nalogu zamenika gradonačelnika.

Krajnji rezultat projekta je da ovaj registar bude lako dostupan svim građanima i potencijalnim domaćim i stranim investitorima sa tačnim i pouzdanim podacima.

Projekat vredan više od dva miliona evra, trebalo bi da bude realizovan u naredne dve godine.

Projekat je pripremljen nakon uspešne realizacije pilot projekta koji je RGZ realizovao sa Ministarstvom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture za područja gradskih naselja Kikinda i Vladičin Han, čije su investicione mape već postavljene na digitalnoj platformi GeoSrbija.

Izvor: MNA

Prethodni članakSedma pobeda Borca 1926, peta utakmica pod reflektorima
Sledeći članakU ponedeljak otvaranje rekonstruisanog vrtića “Poletarac“

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here