Srđan Škoro kandidat za predsednika ispred pokreta “Da se struka pita“, tu je i dr Žujović

3
656
Foto: FoNet/Milica Vučković

Pokret „Da se struka pita“ najavio je danas da će na predstojećim predsedničkim izborima 3. aprila kandidovati novinara iz Beograda Srđana Škora.

Na konferenciji za novinare pokreta „Da se struka pita“, Škoro je izjavio da će se kandidovati za predsednika kako bi „čestiti i obespravljeni ljudi“ imali za koga da glasaju.

Istakao je da se zalaže da Srbiju vode stručni i kompetentni ljudi bez afera i da je samo oni mogu „izvući iz blata“.

Borimo se između nestanka i opstanka. Ako ne glasamo za opstanak 3. aprila, nestaćemo kao država – naglasio je on.

Najavu kandidature Srđana Škora danas su na konferenciji za novinare podržali i lekar Dejan Žujović iz pokreta „Za sve moje ljude“, advokat Vladimir Terzić iz šabačkog pokreta „Buđenje“ i samostalna odbornica u Skupštini Beograda Anđelka Žunić.

Osnivač pokreta „Da se struka pita“ Vladimir Kovačević izjavio je da je taj pokret odluku da podrži kandidaturu Škora bazirao na istraživanjima javnog mnjenja, ali i na intuiciji.

Mislim da Škoro ima šanse da zabeleži značajan rezultat – rekao je Kovačević.

Kovačević je naglasio da je svako dobrodošao da se priključi tom opozicionom bloku kako bi režim predsednika Srbije Aleksandra Vučića u narednom periodu bio uzdrman.

Dodao je da će pokret u narednom periodu predstaviti svog kandidata za gradonačelnika Beograda, kao i svoju listu za parlamentarne izbore.

Kovačević je na konferenciji predstavio istraživanje javnog mnjenja koje je naručio taj pokret, a prema kojem je 58,2 odsto ispitanika odgovorilo da smatra da na političkoj sceni Srbije ima mesta za nove političke opcije.

Prema tom istraživanju, predsednik Srbije Aleksandar Vučić i dalje je najpopularniji političar, ali je njegov rad 31 odsto ispitanika od 1.200 učesnika u anketi ocenilo najnižom ocenom.

Na pitanje za koga bi glasali da su izbori sad u nedelju, 30,8 odsto građana je odgovorilo da bi glasalo za Srpsku naprednu stranku.

Kovačević je naglasio da je 13,2 odsto ispitanika reklo da bi glasalo protiv vlasti, ali da ne bi glasali ni za jednu od poznatih opozicionih stranaka.

To upućuje da smo na pravom putu i da narod očekuje novu opciju u ponudi – istakao je on.

Izvor: Beta

Prethodni članakSvaka druga testirana osoba u Moravičkom okrugu zaražena koronom
Sledeći članakSuvoborska greda: Nema blokade u Preljini, idemo u Loznicu

3 KOMENTARA

  1. Treba osnovati stranku,,da se motka pita,,Ovaj Skoro nema ni jednu jedinu osobinu potrebnu za ozbiljno bavljenje politikom.Nedosledan, neubedljiv,pred penzijom.Tuga i videti i cuti.Zaista ne vidim coveka koji bi mogao da objedini nas opozicione glasace.A potrebno je smeniti Vucica.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here