Suvoborska greda: Nema blokade u Preljini, idemo u Loznicu

2
989

ČAČAK, GORNJI MILANOVAC – Udruženje “Suvoborska greda“ oglasilo se saopštenjem povodom odluke Vlade Srbije da proglasi ništavnim sva rešenja, odluke i dozvole koje su date kompaniji “Rio Tinto“.

Saopštenje prenosimo u celosti:

Poštovani saborci i prijatelji,
Sinoć je izvojevana jedna pobeda, ali nije kraj! Vođeni dosadašnjim iskustvom, moramo biti na oprezu i preduzimati dalje korake ka zabrani svih istraživanja na litijum, bor i prateću asocijaciju elemenata na teritoriji Republike Srbije, bez obzira na naziv kompanije koja bi istraživala.

Zato pre svega moramo dovesti priču s Rio Tintom do kraja, a zatim se rešiti svih ostalih, uključujući firmu koja poseduje rešenje za basen Pranjana (Balkan Mining and Minerals).

Zajedno sa Ne damo Jadar i ostalim udruženjima članovima SEOS-a danas podnosimo pitanja Vladi Srbije na koje je premijerka tokom sinoćne konferencije izbegla odgovore: da li ukidanje PPPPN znači kraj istraživanjima i potencijalnom rudarenju litijuma u tom kraju, šta će biti sa bušotinama iz kojih cure opasne materije i ko je u prošlom i sadašnjem sazivu Vlade po svaku cenu gurao napred projekat koji (je), po premijerkinom priznanju, ima(o) brojne nedostatke?

Vladi Srbije dajemo sedam dana za odgovore, a ove subote, u skladu s novim okolnostima, umesto blokade u Preljini idemo na protest u Loznici, da podržimo saborce i isteramo priču s Rio Tintom do kraja! TO NE ZNAČI DA ODUSTAJEMO, VEĆ DA SMO SADA LOZNICI NAJPOTREBNIJI!

Priča s Rio Tintom u Loznici mora biti dovedena do kraja, da bi priča s rudarenjem litijuma i drugim visoko prljavim tehnologijama u Srbiji bila dovedena do kraja!

22. 1. 2022. – VIDIMO SE U LOZNICI!

Uduženje “Suvoborska greda“

Prethodni članakSrđan Škoro kandidat za predsednika ispred pokreta “Da se struka pita“, tu je i dr Žujović
Sledeći članakProdaje se zgrada “Jugobanke“ u Ulici vojvode Stepe

2 KOMENTARA

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here