Srpski vozači najviše kupuju polovne automobile iz Italije

1
491
Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

Prema istraživanju automobilske kompanije carVertical, koja se bavi proverom istorije automobila pomoću broja šasije, prošle godine je 24,4% svih uvezenih vozila koja su proverena na carVertical u Srbiju došlo iz Italije, 16,8% iz Francuske, 16,2% iz Nemačke, 12,8% iz Češke i 9,8% iz Norveške.

Kompanija je analizirala izveštaje o istoriji vozila koje su korisnici platforme pribavili 2023. godine i prebrojala one sa prethodnom evidencijom iz drugih zemalja.

Od vozila koja su stigla u Srbiju iz Italije, 4,8% njih je imalo vraćenu kilometražu, a 13,1% je prethodno bilo oštećeno, što ukazuje na to da vozači treba da budu oprezni prilikom kupovine italijanskih automobila, poručuje carVertical. Dodaje i da je 3,3% vozila iz Francuske imalo promenjen broj kilometara, a 41,2% je pretrpelo manje ili veće štete. Ni nemački automobili takođe nisu imuni na sumnjivu prošlost, jer je 3,4% njih imalo lažiranu kilometražu, a 22,8% je bilo oštećeno.

  • Nemačka je najveći izvoznik polovnih automobila u Evropi. Budući da zemlja ima dobru infrastrukturu autoputa, da izvozi mnogo premijum i dizel automobila sa velikom pređenom kilometražom. Ljudi takođe veruju da Nemci obraćaju više pažnje na vlasništvo i održavanje automobila. Međutim, kada polovna vozila pređu kod vlasnika u stranim zemljama, neki podaci poput istorije servisiranja ili čak kilometraže mogu biti promenjeni, što čini veći rizik – kaže Matas Buzelis, šef odeljenja za komunikacije u kompaniji carVertical.

Kupci mogu dobiti uvezeno vozilo odabirom željenog modela sa strane veb stranice sa oglasima i direktnom kupovinom ili preko kompanije specijalizovane za usluge uvoza. Na ovaj način, kompanija organizuje sve dokumente i dostavlja vozilo na vrata kupca.

Još jedan način je kupovina vozila u Srbiji koje još nije registrovano na domaćem tržištu. U ovom slučaju, kupac mora sam registrovati vozilo i proći tehnički pregled.

  • Postoji i treća i najrizičnija opcija. Kupac može potpuno propustiti činjenicu da je automobil uvezen u Srbiju jer je već registrovan i prodat kao vozilo bez strane istorije. Ponekad prodavci ne obaveštavaju kupce o prošlosti vozila – objašnjava Buzelis.

Iako širok izbor uvezenih automobila može privući kupce polovnih automobila da donesu spontanu odluku, važno je pregledati istoriju vozila kako bi se izbegla neprijatna iznenađenja mesecima kasnije, savetuje carVertical.

Izvor: eKapija

Prethodni članakPredavanje “Nadežda Petrović i nacionalna modernost“ u Narodnom muzeju
Sledeći članakDveri Čačak: Dom zdravlja u haosu, pod hitno rešiti probleme

1 KOMENTAR

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here