Šta kaže zvanična statistika, koliko su poskupele ugostiteljske usluge?

5
681

Ugostiteljske usluge u martu su, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, u odnosu na mart 2022. godine poskupele za 9,7 odsto, pri čemu su najviše povećane cene prenoćišta i to za 13,1 odsto.

Hrana u ugostiteljskim objektima poskupela je za 8,9 odsto, a u okviru toga topla i hladna predjela za 9,5 procenata, gotova jela za 7,7 odsto, pečenja i jela po narudžbini za 9,4 procenta, variva za 9,8 odsto, salate za 8,5 procenata, hleb za 6,3 a kolači za 8,8 odsto.

Kada je reč o pićima, kod alkoholnih pića je zabeleženo poskupljenje od 8,8 odsto a kod bezalkoholnih 10,4 procenta.

Poskupljenje usluga u Vojvodini je bilo veće nego na republičkom nivou i iznosilo je 10,4 odsto, a najveći procenat poskupljenja 11,8 zabeležen je kod bezalkoholnih pića.

Hrana je poskupela za 11,1 odsto, alkoholna pića za 10,5 procenata a prenoćišta za 4,1 odsto.

Izvor: Tanjug

Prethodni članakLazović: I izlazak na izbore i bojkot imaju svoju cenu; Brnabić: Beogradski izbori sigurno 2. juna
Sledeći članakObavezni časovi fizičkog vaspitanja na novom zatvorenom bazenu u Milanovcu, određeni i termini

5 KOMENTARA

  1. Sve skuplje a sve se proda. Citam da je sve, za predstojece praznike, rasprodato na Zlatiboru, Kopaoniku, banjama. Sta nam to govori? Odgovore nadjimo sami.

    • Nasao sam odgovor. U vodu pada svaka kuknjava,na nemastinu. Sad ce neko da kaze da nisu svi u prilici da tako zive. Evo opet odgovora. Toga nema ni u Americi, Nemackoj, Francuskoj. 0d kada je sveta veka nije bilo da svi isto zive. Znaci moramo prihvatiti realnost Ili traziti i ici gde ima bolje.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here