Student Đorđe Luković iz šestog pokušaja prvi doplivao do časnog krsta (FOTO)

0
1345

ČAČAK – Pucnjima iz trešnjevog topa, oglašen je početak plivanja za Bogojavljenski krst u zaleđenoj Zapadnoj Moravi u Čačku, koje se održava po petnaesti put zaredom.

Foto: RINA/Ivan Nikolić

Za časni krst rekom je zaplivalo 149 takmičara, među kojima su bile i dve hrabre dame.

Prvi do krsta stigao je Đorđe Luković, dvadesettrogodišnji student Ekonomskog fakulteta u Kragujevcu.

Foto: RINA/Ivan Nikolić

Ovo je šesti put da plivam za časni krst i osećaj je zaista neponovljiv i predivan. To što sam stigao prvi predstavlja ponos za mene, moju porodicu i devojku, kao i za Vaterpolo klub u Čačku za koji mali broj ljudi zna da postoji. Voda je bila poprilično hladna, ali ko sakoči jednom, tu tradiciju ponavlja iz godinu u godinu, a o tome najbolje govori i sve veći broj takmičara – rekao je Đorđe Luković.

Foto: RINA/Ivan Nikolić

Pored takmičara iz Čačka, tradicionlanom plivanju u Moravi nisu odeleleli ni Ivanjičani. Šest hrabrih momaka takmičilo se za sveti krst.

Foto: RINA/Ivan Nikolić

Već treću godinu plivamo u Čačku. Ovo je prelepa manifestacija koja čuva stare srpske vrednosti i veru u Boga. U Ivanjici nemamo gde da plivamo i zato dolazimo u Čačak – rekao je Dalibor Petrović.

Foto: RINA/Ivan Nikolić

Na svečanoj Bogojavljenskoj akademiji koja će se održati u Domu kulture, sa početkom u 19 časova učesnicima će biti dodeljene plakete i zahvalnice.

Izvor: RINA

Prethodni članakBorac u Vršcu deklasirao ABA 2 ligaša
Sledeći članakNikola Kojo poručio na sedmom protestu: Vučiću, kralju svega što ti pada na pamet, abdiciraj!

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here