Subvencije za još 96 čačanskih poljoprivrednika

0
371
Foto: MNA/Miloš Lukić

ČAČAK – Još 96 poljoprivrednika iz Čačka preuzelo je danas ugovore o dodeli podsticajnih sredstava, za šta je lokalna samouprava ove godine opredelila 42 miliona dinara.

U prvom krugu ugovore je potpisalo 160 poljoprivrednika.

Aleksandar Pavlović iz Trnave, koji obrađuje 18 hektara zemlje, konkurisao je kod Grada za sredstva kako bi kupio traktor.

Bavim se stočarsko-povrtarskom proizvodnjom i ova sredstva će nam biti značajna za poljoprivrednu proizvodnju. Novim traktorom sa manje napora i brže poslovi će biti obavljeni. Od Grada sam dobio 500.000 dinara, a dodao sam još 40.400 evra kako bih kupio novi traktor – naveo je Pavlović.

Predsednik Komisije za dodelu podsticajnih sredstava Miroslav Robajac kaže da je ove godine vraćena subvencija za traktore, dodajući da je za 20 traktora utrošeno 10 miliona dinara.

Poljoprivrednici su konkurisali i za velike i male poljoprivredne mašine, zatim za jagnjad i telad. Subvencionisano je i 200 košnica – naveo je Robajac.

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović podsetio je da je pored 42 miliona za subvencije u poljoprivredni, grad uložio oko 9 miliona u protivgradnu zaštitu, milion u edukaciju, kao i značajna sredstva za popravku atarskih puteva.

Prema njegovim rečima, zahvaljujući podsticajnim sredstvima opremljene su i četiri hladnjače.

Prvi put smo pokrenuli otkup zemljišta za mlade, a ove godine ih je učestvovalo deset. Želimo da što više ulažemo u poljoprivredu, fabriku na otvorenom, kako bi se mladi zadržali na selu – zaključio je Todroović.

Pored Todorovića, poljoprivrednicima su ugovore uručili ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić i predsednik Skupštine grada Igor Trifunović.

Izvor: MNA

Prethodni članakNačelniku Moravičkog okruga dodeljeno priznanje u Skoplju
Sledeći članakPoslodavci oglasili potrebu za 17 radnika

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here