Načelniku Moravičkog okruga dodeljeno priznanje u Skoplju

2
378
Slobodan Jolović u Skoplju (prvi sdesna)

ČAČAK – Načelniku Moravičkog upravnog okruga Slobodanu Joloviću u Skoplju je dodeljena nagrada “GlobalLocal“ za 2019. godinu, saopšteno je iz Jolovićevog kabineta.

Ovo prestižno priznanje dodelio je nezavisni Međunarodni komitet, kojeg čini osamnaest eksperata iz devet zemalja iz različitih oblasti.

U konkurenciji 23 države Srednje i Jugoistočne Evrope, u kategoriji regionalnih institucija i zajednica sa izvršnim ovlašćenjima, zlatnu nagradu i priznanje jedino su dobili Moravički upravni okrug i načelnik Slobodan Jolović – kaže se u saopštenju dostavljenom medijima.

Zlatna nagrada i priznanje “GlobalLocal“ dodeljena je u organizaciji Međunarodnog ekonomskog foruma “Perspektive“ sa sedištem u Dubrovniku i “PromoGlobal“ sa sedištem u Zagrebu za institucionalni doprinos u kreiranju dobrog ambijenta za razvoj preduzetništva u Srednjoj i Jugoistočnoj Evropi.

Prema mišljenju osamnaest eksperata nezavisnog međunarodnog Komiteta “GlobalLocal“, Moravički upravni okrug i načelnik Slobodan Jolović dali su značajan doprinos u stvaranju pozitivne društvene klime u razvoju preduzetničke delatnosti i jačanju poverenja u državu i institucije na posvećen i profesionalan način: sprovođenjem savetodavnih poseta i preventivnih inspekcijskih nadzora, stvaranju povoljnog ambijenta kroz izgradnju saobraćajne infrastrukture, industrijskih zona, dualno obrazovanje, subvencije i druge olakšice. A načelnik redovno okuplja predstavnike državne i lokalne vlasti zajedno sa preduzetnicima i upoznaje ih sa propisima kako bi svoje poslovanje uspešno obavljali u zakonskim okvirima.

Iako je ovo prestižno priznanje dodeljeno Moravičkom upravnom okrugu kao instituciji i meni kao pojedincu, smatram da je značajno za čitav ovaj region. Skrenuli smo pažnju široj javnosti da Moravički okrug postaje interesantan za razvoj preduzetničke delatnosti i suživot građana. Za to su zalužni državna i lokalna zajednica, a mi smo samo deo toga – izjavio je Slobodan Jolović, načelnik Moravičkog upravnog okruga.

Nagrda i priznanje uručena je na Svetskom kongresu preduzetnika održanom u Skoplju, glavnom gradu Severne Makedonije, pod visokim pokroviteljstvom Vlade Severne Makedonije.

Izvor: Morava info

Prethodni članakSloboda preko Splita do prve pobede, tri ekipe imaju po tri pobede i jedan poraz
Sledeći članakSubvencije za još 96 čačanskih poljoprivrednika

2 KOMENTARA

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here