Sutra novi sneg, u subotu i do pola metra

0
341

Novi talas snežnih padavina očekuje se sutra u jutarnjim časovima, prvo na jugu, a u toku prepodneva i dana proširiće se prema centralnim i severnim delovima zemlje, rekao je danas meteorolog Nedeljko Todorović.

Prema njegovim rečima, u intervalu od petka ujutru do subote prepodne pašće novih 15 do 30 centimetara snega, što znači da bi u subotu ukupni snežni pokrivač u većini mesta u Srbiji bio između 20 i 50 centimetara, a na Kopaoniku i preko metar.

Posle snežnih padavina u subotu prepodne, popodne sledi prestanak padavina i razvedravanje, a to će usloviti u nedelju ujutru umeren i jak mraz. Nedelju tokom dana očekuje se porast temperature, maksimalne dnevne vrednosti biće iznad nule i biće sunčano vreme, prijatno zimsko sunce, sa snežnim pokrivačem – rekao je Todorović za Tanjug.

Meteorolog kaže da se u ponedeljak očekuje još stepen ili dva toplije vreme, a od sredine naredne sedmice ponovni pad temperature i naoblačenje sa kišom i snegom.

U ovom momentu je neizvesno koliko bi tada bilo novog snežnog pokrivača, u svakom slučaju, zima se nastavlja – naveo je Todorović.

Snega će najverovatnije biti i početkom februara, poručuje Todorović, i dodaje da se sneg predviđa i za kraj februara i početak marta, ali značajno manje nego u januaru.

Izvor: Agencije

Prethodni članakMilica Prokić: Nikada nisam bila član, a ni simpatizer Srpske napredne stranke
Sledeći članakRadikalizacija štrajka ako milanovačkim prosvetarima ne budu isplaćeni putni troškovi

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here