Svakoj bebi rođenoj 2019. u Gornjem Milanovcu “Metalac“ daruje 10.000 i dečji set

1
2287

GORNJI MILANOVAC – Povodom jubilarnih 60 godina postojanja Kompanije Metalac, istoimena Fondacija darivaće svaku bebu rođenu u porodicama stanovnika opštine Gornji Milanovac, bez obzira gde su se rodile i svaku rođenu u porodilištu u Gornjem Milanovcu. Sve bebe će od Fondacije dobiti set posuđa za decu „Mini m – da porasteš zdravo“ i vaučer vrednosti 10.000 dinara.

Na ovaj način Metalac, pod sloganom „Za budućnost rastemo zajedno“ nastavlja svoje aktivnosti pružanja doprinosa naporima društvene zajednice u borbi protiv bele kuge. U istoj akciji, već tradicionalno, i sva novorođena deca radnika Metalca dobijaće i dalje čestitke od 1.000 EUR za prvorođeno, 2.000 EUR za drugo i tako redom, po 1.000 EUR više za svako sledeće dete u porodici. Do sada je na ovaj način nagrađeno 620 mališana, odnosno oko 500 porodica koje su za proteklih 13 godina dobile prinove. Sveukupno Fondacija metalac je njihovo rođenje nagradila sa oko 650.000 EUR.

Podsećamo, Fondacija Metalac je i povodom pola veka svog postojanja, 2009. godine, krevetom i dušekom za bebe nagradila rođenje svakog deteta u Gornjem Milanovcu.

Inače, pad nataliteta u opštini Gornji Milanovac odavno je dobio alarmantne razmere. U opšini sa oko 50.000 stanovnika, od kojih skoro polovina živi u gradu, u 2018. godini rođeno je samo 338 dece, dva i po puta manje nego pre 30 godina.

Izvor: eKapija

Prethodni članakU požaru izgorela proizvodna hala u Miokovcima
Sledeći članakPucao u advokata zbog spora oko vrata na toaletu u banci

1 KOMENTAR

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here