Sve spremno za atletski spektakl na čačanskim ulicama na kojem učestvuje 1.000 takmičara

1
207

ČAČAK – Na ovogodišnji prvi čačanski Polumaraton prijavilo je više od 700 takmičara, a prema najavama organizovana učešće je uzeo i jedan broj atletičara iz više evropskih zemalja.

Prvi čačanski polumaraton imaće tri glavne trke, a pored prvaka učestvovaće i osobe sa smetnjama u razvoju.

Predsednik organizacionog odbora Ivan Čvrkić, izjavio je da su se na polumaraton prijavili i takmičari iz Norveške, Italije, Bugarske, Rumunije, Mađarske, Francuske i bivših jugoslovenskih republika.

Za glavne trke se prijavilo oko 700 takmičara, ali sa trkama u kojima će učestvovali mališani i osobe sa smetnjama u razvoju očekujemo oko 1.000 učesnika – rekao je Čvrkić.

Prema njegovim rečima, poruka je jasna, a to je promocija sporta i zdravih stilova života.

Ovogodišnji sloga je ‘Ka zdravlju se ne šeta, ka zdravlju se trči’ – naveo je Čvrkić i pozvao građane na strpljenje u nedelju pošto će centralne gradske ulice biti zatvorene u vremenu od 9 do 13 sati.

Promoterka ovogodišnje manifestacije je mlada nada čačanske i evropske atletike Ivana Ilić.

Velika je čast biti promoter polumaratona, pozivam građane da dođu u što veće broju kao učesnici ili oni koji će bodriti takmičare – istakla je Ilić.

Zamenik gradonačelnika Čačka Milica Dačić, kaže da je grad vrlo rado podržao ovu ideju i takođe pozvala Čačane da u što većem broju dođu u nedelju.

Predsednik Atletskog kluba ČAAK Dragan Dukanac, podsetio je da je u poslednjih godinu dana dosta urađeno na polju atletike, dodajući da je infrastruktura uslov za bolje rezultate.

Gradu možemo da se odužimo time što ćemo organizovati ovakva takmičenja i donositi dosta nagrada – naglasio je Dukanac.

Organizatori poručuju da jedimo ne mogu uticati na vreme, a polsednja prognoza pokazuje da će biti bez padavina sa temperaturom oko 23 stepena.

Organizatori polumaratona su Udruženje Čačana, Grad, Atletski klub ČAAK i Atletski savez Srbije.

Izvor: MNA

Prethodni članakMedijska (ne)vidljivost osoba sa invaliditetom u Čačku
Sledeći članakPravda za sedam miliona selektora!

1 KOMENTAR

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here