Sve spremno za ovogodišnji “Etnofest“: Zvuci, boje i emocije Kolumbije, Meksika, SAD i Mađarske na čačanskim ulicama

0
752

ČAČAK – Međunarodni festival folklora “EtnoFest“ počinje za nekoliko dana, tačnije 21. jula i ulice Čačka će preplaviti zvuci, boje i emocije Kolumbije, Meksika, SAD i Mađarske!

BYU International Folk Dance Ensemble

Prvi put ove godine u Čačku nastupaju ansambli iz Amerike i Kolumbije, dok je Meksiko već tradicionalno učesnik festivala – kažu iz TO Čačka.

BYU International Folk Dance Ensemble je ansambl osnovan davne 1959. godine i od tada nastupa izvodeći koreografije iz mnogih krajeva sveta. Svojim kostimima i igrama prezentuju igre iz Meksika, Poljske, Koreje, Rusije i drugih zemalja.

Pachamama Danza

“Pachamama Danza“ je ansambl koji prvi put dolazi u naš grad iz Kolumbije. Oni će u Čačku provesti 6 dana i za to vreme će se upoznati sa našom kulturom, tradicijom i svim prirodnim lepotama kojima ovaj kraj raspolaže – napominju iz TO Čačka.

Ansambl “Wa kushmaa“ iz Meksika na najbolji način oslikava i predstavlja kulturu i tradiciju Meksika! Od široke lepeze igara i pesme, najpoznatiji su po igrama koje slave život i smrt.

Wakushmaa

Ovogodišnju manifestaciju otvara Dejan Petrović koji ponovo nastupa u Čačku posle pet godina.

Dejan Petrović i Big Bend će otvoriti manifestaciju, a njegov nastup ujedno označava i početak kulturnog leta u Čačku. Prema reakcijama ljudi, očekujemo veliku posećenost koncertu ali i čitavoj manifestaciji, koja svake godine broji sve veći broj posetilaca – kažu organizatori iz TO Čačka.

Prethodni članakDvojica vozača isključena iz saobraćaja: Imali preko dva promila alkohola, jedan vozio bez dozvole
Sledeći članakMihajlović: Struja će morati da poskupi 10 do 15 odsto

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here