Svetska pop zvezda Lordi ima nasledstvo u okolini Gornjeg Milanovca, rodbina je poziva da se javi

3
3368
Foto: Paula Lobo/ABC via Getty Images)

GORNJI MILANOVAC – Pevačica Lordi, poznata kantautorka s Novog Zelanda, prema brojnim navodima ima srpsko poreklo, a rodbina iz Srbije sada putem medija pokušava da dođe do nje i to zbog podele imovine.

Njen pradeda bio je Branko Jelić, pilot koji je poginuo 6. aprila 1941. braneći Kraljevinu Jugoslaviju od bombardovanja. Trenutno je u toku podela imovine pokojnog junaka u njegovom rodnom mestu Majdan pod Rudnikom, a rodbina ne može da stupi u kontakt s porodicom pevačice Lordi, koja živi na Novom Zelandu, pa su odlučili da im se obrate preko medija.

Imanje se još vodi na našeg čukundedu Đorđa Jelića, koji je umro pred Drugi svetski rat. Bio je preduzimač, vinar. Njegov sin Branko i sva posada aviona 102. eskadrile 6. lovačkog puka Kraljevine Jugoslavije poginuli su 6. aprila 1941. braneći nebo Kraljevine Jugoslavije od Hitlera. Nemci su ga oborili kod Preševa. Familija dugo nije znala da je Branko mrtav. Cilj naše molbe je da dospemo do njegovih potomaka na Novom Zelandu! Ne tražimo ništa od njih, samo da preuzmu svoj deo imanja u Majdanu, da se okonča ova neobična rašomonijada – rekla je Gordana Atanasković Acović, rođaka pokojnog heroja, a prenosi portal Gminfo.rs.

Ona je, u ime milanovačkog ogranka te porodice, izabrana da obraćanjem javnosti potraži rodbinu na Novom Zelandu.

Branko je rođen 15. jula 1912. u Majdanu, mati mu se zvala Krstina. Bio je oženjen Radmilom, Srpkinjom iz Vukovara, koja je u vreme njegove pogibije bila trudna. Kasnije, ona se vraća u Dalmaciju, odakle se sa svojom braćom iselila na Novi Zeland. Rađa se Brankov i njen sin Đorđe. Đorđu pripada Brankov deo imanja, što niko ne spori, naprotiv! Možda je Đorđe živ. Ćerka mu se zove Sonja, ona je pesnikinja, nadamo se da je živa i zdrava. Tamo se udala za Irca, koji se prema prepisci zove Vik O’Konor, ona se zvanično zove Sonja Jelić O’Konor. Njihova ćerka je Ela Marija Lani Jelić O’Konor, ima umetnički pseudonim Lordi, jer je pevačica i tekstopisac, dobitnica više nagrada. Koliko znamo, žive u Devenportu, Okland, i to je sve od podataka kojima do sada raspolažemo – objašnjava ona.

Inače, pevačica Lordi nikada u javnosti nije pričala da ima veze sa Srbijom, već sa Hrvatskom, te da su njeni preci došli iz Dalmacije, kao i da ima hrvatsko državljanstvo.

Njen debio album “Pure Heroin“ iz 2013. godine vinuo ju je u orbitu svetske muzičke industrije kada je imala svega 16 godina. Bio je nominovan za Gremija kao najbolje izdanje te godine, a tu najprestižniju amreičku muzičku nagradu dobila je pesma “Royals“ sa te ploče.

Izvor: GMinfo, Morava info

Prethodni članakJuniori Borca nemilosrdni prema vršnjacima iz Leskovca
Sledeći članakKorona odnela još sedam života – četvoro Čačana i tri osobe iz Lučana

3 KOMENTARA

  1. Nema Lorde nasledstvo u Majdanu već njen deda Đorđe Jelić, sin Branka (Srbina iz Majdana kod Gornjeg Milanovca, Srbija) i Radmile (Srpkinje iz Vukovara, Hrvatska), a unuk Đorđa i Krstine Jelić iz Majdana. To mu je dedovina, a on je jedini muški živi potomak ovog ogranka porodice Đorđa Jelića. Ovde je reč o poreklu, korenu porodice. Nekoga vežu emocije za pretke i za porodično stablo, a ne samo novac. Neki koji samo misle na novac, a ožene ili se udaju za supružnike, nemajući pojma da su rod po krvi (nisu im preci govorili o porodičnom stablu i krvnom srodstvu) često imaju problema sa zdravljem svojih potomaka. Nije sve u novcu. Najvažnije je zdravlje.

  2. Njoj baš treba parcela u Majdanu.Koliko joj vredi nasleđena imovina,kada se pretstavljala kao Dalmatinka u javnosti.Ne verujem da ne zna svoje poreklo.Mislim da bi platila i Srbiji i srodnicima da je „ne pronađu“.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here