Svi mladi moraju da se prijave da bi dobili državnu pomoć od 5.000 dinara

4
869

Vlada Srbije usvojila je Predlog zakona o Privremenom registru državljana Republike Srbije od 16 do 29 godina na osnovu kojeg će mladima tog uzrasta biti uplaćen iznos od po 5.000 dinara, uređen način isplate i druga pitanja koja su od značaja za dobijanje te novčane pomoći.

Svi mladi koji žele ovu pomoć moraće da se prijave tokom prvih 15 dana decembra na portalu Uprave za trezor, bez obzira da li su se ranije prijavljivali za novčanu pomoć ili ne.

Uslov za dobijanje ove pomoći je da imaju od navršenih 16 do navršenih 29 godina na dan stupanja na snagu ovog zakona, da su državljani Republike Srbije i da imaju prebivalište na teritoriji Srbije – navodi Vlada.

Nakon unošenja osnovnih ličnih podataka na portalu Uprave za trezor idp.trezor.gov.rs (JMBG, broj lične karte i ime banke), biće im zavedena prijava čiji će status tu moći i da provere, a prijavljivanje će biti omogućeno od 1. do 15. decembra 2022. godine.

Da bi dobili novac, potrebno je da se svi mladi prijave, bez obzira da li su se ranije prijavljivali za pomoć koju je država davala, i da u trenutku prijave imaju važeću ličnu kartu. Istovremeno, primaocima novčane socijalne pomoći i licima u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija, novac će biti uplaćen bez podnošenja prijave, dakle automatski – pojašnjeno je u saopštenju Vlade Srbije.

Izvor: N1

Prethodni članakKorona miruje: U Čačku jednocifren broj novozaraženih
Sledeći članakZemljotres u neposrednoj blizini Čačka

4 KOMENTARA

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here