SzS: Vučić na građane poslao plaćene kriminalne grupe

1
461

Savez za Srbiju (SzS) saopštio je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u utorak uveče „zvanično“ suspendovao državu i zvanične institucije, jer je ispred zgrade RTS-a, gde su se tokom njegovog gostovanja u emisiji Upitnik okupile pristalice udruženja Jedan od pet miliona i SzS poslao „plaćene kriminalne grupe“.

Na najavljenu akciju studenata Beogradskog univerziteta ‘Pitajte Vučića ono što RTS neće’, koja je imala za cilj da još jednom ukaže na potpunu neslobodu medija u Srbiji, Aleksandar Vučić je odgovorio suspenzijom zakona, institucija i same države – naveo je SzS u saopštenju.

Taj opozicioni savez je saopštio da je Vučić „na ulice Beograda izveo plaćene kriminalne grupe i parapolicijske formacije“ čiji su pripadnici „formirali kordon sa svih strana zgrade RTS-a, blokirali telima Aberdarevu ulicu, odbili da pokažu bilo kakvo službeno obeležje, sprečili građane da se slobodno kreću, sprečili medije da se kreću i izveštavaju sa lica mesta, fizički napali i tukli okupljene građane“.

Sada već karakteristična Vučićeva pratnja, sastavljena od odreda ćelavih i nabildovanih batinaša sa kapuljačama, formirajući dva kordona držala je građane, nezadovoljne cenzurom na Javnom servisu, bez mogućnosti da se kreću – stoji u saopštenju.

SzS je upozorio građane Srbije i međunarodnu javnost, da takvi Vučićevi postupci „jasno ukazuju na njegovu spremnost da izazove sukobe građana i njegovih paramilitarnih privatnih falangi, od kojih će građani biti prinuđeni da se brane“ i da će Vučić „lično biti odgovoran za sve što se dogodi u narednom periodu“.

U saopštenju SzS stoji i da je sinoćna studentska akcija ispred RTS-a u svim medijima pod Vučićevom kontrolom proglašena „ugrožavanjem bezbednosti predsednika“, „najavom atentata“ „pozivom na linč predsednika“ i „nadolazećim fašizmom“.

Aleksandar Vučić je na studente i slobodne građane izveo svoje plaćene kriminalce i batinaše. Ovaj čin predstavlja potpunu zamenu demokratije, države i institucija, silom, kriminalom i privatnim Vučićevim falangama. Pritisnut aferama i razotkrvenom korupcijom i kriminalom, u koji su umešani i članovi Vlade i on lično, Vučić pribegava proizvodnji lažnih vesti, afera, incidenata i sukoba – dodaje se u saopštenju.

Izvor: N1

Prethodni članakDruga šansa za posao za žene koje imaju preko 45 godina
Sledeći članakU toku potraga za nestalom ženom, u akciju uključeno 60 ljudi i psi tragači (FOTO)

1 KOMENTAR

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here