Tanasković pozvan u policijsku stanicu pod pretnjom privođenja: Čačanska policija u službi SNS-a

0
594
Aleksandar Taasković

ČAČAK – Šef odborničke grupe Dveri u Skupštini Čačka Aleksadar Tanasković oglasio se otvorenim pismom javnosti povodom, kako kaže, neprijatnosti koje je doživeo u Policijskoj upravi u Čačku.

Saopštenje prenosimo u celosti:

Policijska uprava u Čačku, na čelu sa načelnikom g. Darijevićem nastavila je progon i maltretiranje predstavnika opozicije. Posebno je simptomatično da Policijska uprava pojačava pritisak na oponente režima SNS-a, svaki put kada opozicija u Čačku se suprotstavlja vlasti SNS-a, ili kada opozicija daje podršku legalnim protestima građana.

Naime, dana 14.januara 2019. godine, u 19 časova i 10 minuta dobio sam poziv iz Policijske uprave grada Čačka da se pojavim u Policijskoj upravi u što hitnijem roku pod pretnjom privođenja na osnovu zahteva Prekršajnog suda iz Čačka. Poziv je izvršio policajac Knežević.

Na moje pitanje zašto se pozivam toliko kasno, zašto je toliko hitno da moram da se javim u tako kratkom vremenu i zašto nisam obavešten ranije tokom dana, dobio sam obrazloženje, prvo od policajca Kneževića, a zatim i od njegovog predpostavljenog g. Jelića da mi se ovim obaveštenjem „čini usluga“ i da oni mogu da me privedu kad god žele u periodu od 6 časova do 22 sata, i da će me privesti ako se odmah ne odazovem?!!

Policajac Knežević je tokom razgovora bio veoma neprijatan i postavio sam pitanje zašto se tretiram kao običan kriminalac, iako ničim nisam to izazvao, policajac je ponovio stav da ću biti priveden ako se odmah ne odazovem.

Ako je poznato da je policijska uprava u Čačku u racijama zaplenila 14 grama marihuane (?!!). Kada su u pitanju najteža krivična dela, poput ubistva ili krađe, policija se „dogovara“ sa osumnjičenima ili okrivljenima kad da dođu u policijsku stanicu. Ako je zabeleženo na izborima u Dragačevu kako se policajci zloupotrebljavaju u političke svrhe od strane SNS-a, ostaje nejasno šta je bilo toliko hitno i važno da se u večernjim satima predstavniku opozicije uruči poziv za pojavljivanje pred sudijom prekršajnog suda!!?

Posebno u svetlu toga da na pozivu se konstatuje da se može doći svakog radnog dana, bez navođenja roka, u periodu od 8 časova do 15 časova.

Zbog maltretiranja i pokušaja zastrašivanja od strane policije podneću svim instancama prijavu protiv odgovornih.

Potpuno je jasno zašto narod i građani nemaju poverenje u policiju kao instituciju, jer slične stvari doživljavaju mnogi mirni građani svakog dana, a najveći broj najtežih krivičnih dela, poput krađa, ubistava, droge, ostaje nerešeno. Građani se pitaju da li policija postoji da privodi one mirne i lojalne građane ili da zaštiti narod od kriminala.

Ovim i ovakvim ponašanjem policijske uprave u Čačku, na čelu sa Načelnikom g. Draškom Darijevićem, policija u Čačku se ponovo stavlja u službu partijskih interesa SNS-a i obavljaju najprljaviji poslovi za aktuelni režim. Sa promenom vlasti svi oni koji su svoj položaj zloupotrebili moraju odgovarati, a policija ne sme se stavljati u službu partijskih interesa jedne političke opcije.

Ja razumem da vlast hvata nervoza jer protesti počinju i u Čačku, jednom od najvećih centara opozicije u Srbiji, ali treba da znaju da nas pretnjama i policijskim zastrašivanjem ne mogu zaustaviti u borbi protiv ove bahate i lopovske vlasti.

Aleksandar Tanasković, šef odborničke grupe Dveri u Skupštini grada Čačka i član Predsedništva

Prethodni članakMirković: Izvršićemo reviziju svih spornih poslova naprednjačke vlasti u Milanovcu
Sledeći članakProsvetari najavljuju štrajk zbog neisplaćenih putnih troškova

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here